Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ειπώθηκε στη μυστική συνάντηση καναλαρχών – “Βαρόνοι” εναντίον κυβέρνησης!

Τι ειπώθηκε στη μυστική συνάντηση καναλαρχών – “Βαρόνοι” εναντίον κυβέρνησης!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεόραση,

Στον αντίποδα, με φόντο τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ανακάτεμα της τράπουλας στο κομμάτι των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και τις οικονομικές απαιτήσεις της από τα μεγάλα κανάλια (οι κυβερνώντες έσπευσαν να βεβαιώσουν το φόρο του 2% στους τηλεοπτικούς σταθμούς, που αντιστοιχεί σε ποσό 24 εκατ. ευρώ), οι καναλάρχες οργανώνουν μέτωπο αντίδρασης, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρό τους το modus operandi του Νίκου Παππά, γράφουν τα Παραπολιτικά και συνεχίζουν στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ τους:

«Λειτουργεί σαν πρωθυπουργεύων και ειδικά στο θέμα των Μέσων θυμίζει έντονα κάτι από Ρουσόπουλο», σχολιάζουν κύκλοι πέριξ των ιδιοκτησιών των πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών.

Η πλειονότητα των επικρίσεων για τους χειρισμούς του υπουργού Επικρατείας προέρχεται από την πλευρά του ΔΟΛ και του Σταύρου Ψυχάρη (που μαζί με τις πλευρές Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη αποτελούν τους κεντρικούς πόλους του μετοχολογίου του Mega), που εσχάτως έχουν υιοθετήσει ακόμη πιο σκληρή στάση έναντι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Τόσο σε ό,τι αφορά το κομμάτι της έλλειψης ρευστότητας όσο και στην έξαρση του Μεταναστευτικού.

Ταυτόχρονα, έντονα επικριτικός προς την κυβέρνηση εξακολουθεί να εμφανίζεται και ο ΑΝΤ1 της οικογένειας Κυριακού, ακολουθώντας την τακτική που είχε υιοθετήσει και προ των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Αντίθετα πολύ πιο συγκαταβατικός είναι ο ΑLPHA του Δημήτρη Κοντομηνά, καθώς ο δίαυλος επικοινωνίας της Κάντζας με το Μέγαρο Μαξίμου ουδέποτε έπαψε να υφίσταται.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, πριν από μερικές ημέρες, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Plaza», κάτω από άκρα μυστικότητα, συνάντηση καναλαρχών, στην οποία μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Γιάννης Αλαφούζος και ο επικεφαλής του Star, Πάνος Κυριακόπουλος.

Στη διάρκεια της συνομιλίας έπεσε στο τραπέζι ακόμη και η ιδέα του «μαύρου», ωστόσο κατόπιν προτροπής του Γιάννη Βαρδινογιάννη εγκαταλείφθηκε το εν λόγω σενάριο ως ακραίο και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.

Περισσότερο αγχωμένος στη συνάντηση καναλαρχών που έγινε στο «Plaza» εμφανίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος, καθώς το θέμα των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων του ΣΚΑΪ (και ό,τι αυτό συνεπάγεται ενόψει του νέου νομοθετικού πλαισίου που διαμορφώνεται για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως το περιέγραφαν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» σε προηγούμενο φύλλο τους) έχει προκαλέσει σοβαρό «πονοκέφαλο» στο συγκρότημα του Φαλήρου, με το Μαξίμου να «δείχνει» ξεκάθαρα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση αναφορικά με τον τερματισμό του «καθεστώτος αδιαφάνειας που χαρακτηρίζει επί χρόνια τη λειτουργία του εγχώριου τηλεοπτικού σκηνικού».

Παράλληλα, σημαντικό βαρίδι για τον Γιάννη Αλαφούζο αποτελούν και οι μετοχές που έχουν στα χέρια τους ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Πέτρος Κυριακίδης και η επίσης καταζητούμενη δικηγόρος Ελένη Σκούρα, καθώς και η προέλευση των κεφαλαίων που τοποθέτησαν στον ΣΚΑΪ.

Ως εκ τούτου, η μετωπική του καναλιού με την κυβέρνηση συνεχίζεται συνεχώς κλιμακούμενη.

Ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό στο Φάληρο δημιουργεί το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων που ερευνούν τις διαδικασίες για τις ΑΜΚ στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα η τελευταία αύξηση ύψους 3 εκατ. ευρώ έγινε με μετρητά, τα οποία δεν κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό, ενώ εμφανίζονται υπογραφές των Κυριακίδη και Σκούρα.

Παράλληλα δεν υπάρχει έγκριση από το ΕΣΡ, ενώ παραμένουν τα ερωτηματικά σχετικά με το αν μπορούν να δικαιολογηθούν από το Πόθεν Εσχες τα κεφάλαια που κατέληξαν στον ΣΚΑΪ από τους δύο καταζητούμενους μετόχους.

Σχετικά άρθρα