Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομαδικά πυρά στην κυβέρνηση από τους καναλάρχες

Ομαδικά πυρά στην κυβέρνηση από τους καναλάρχες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μέγαρο Μαξίμου, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Τηλεόραση,

Με εξαίρεση το STAR που κράτησε τις ισορροπίες απέναντι στην κυβέρνηση, τόσο μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων όσο και από την εκπομπή «Στον Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου, ολόκληρη τη Δευτέρα, που παραδοσιακά είναι γεμάτη ενημερωτικές εκπομπές, όλα τα κανάλια έριξαν πυρά κατά της κυβέρνησης Τσίπρα!

Από νωρίς το χορό έσυρε ο ΣΚΑΪ με έντονη αντικυβερνητική ρητορεία η οποία υποχρέωσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη να βγει και να διαμαρτυρηθεί στον «αέρα» της εκπομπής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ενώ υπήρξε μίνι αντιπαράθεση με τον διευθυντή ειδήσεων του καναλιού Σταμάτη Μαλέλη.

Τη σκυτάλη πήρε ο προσεκτικός μέχρι σήμερα ALPHA που στο δελτίο ειδήσεων τα ρεπορτάζ και τα σχόλια (ειδικά εκείνα του Βερύκιου) ήταν δηλητηριώδη για την κυβέρνηση.

Ακολούθησε το MEGA με το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων στους γνώριμους ρυθμούς και τον Γιάννη Πρετεντέρη να συνεχίζει τον νυν υπέρ πάντων αγών του κατά του ΣΥΡΙΖΑ… με Τρέμη και Ευαγγελάτο να προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες, αλλά με εμφανή όμως αδυναμία να εκφέρουν κάποιο θετικό σχόλιο για την κυβέρνηση. Ενώ την ίδια ώρα ο ΑΝΤ1 κράτησε μια πιο προσεκτική στάση, χωρίς φυσικά κι εδώ να υπάρξει κάποια θετική αναφορά.

Αργά το βράδυ στην «Ανατροπή» ο Γιάννης Πρετεντέρης το… τερμάτισε, στήνοντας μια ολόκληρη εκπομπή ανηλεούς βομβαρδισμού της κυβέρνησης και προσωπικά του Γιάνη Βαρουφάκη, από κάθε πλευρά και με κάθε τρόπο!

Και μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει επιλέξει το εμπάργκο, αλλά μέχρι σήμερα ο Γιάννης Πρετεντέρης φρόντιζε να υπάρχει έστω και μια υποστηρικτική φωνή για το κυβερνών κόμμα στα πάνελ του. Στην τελευταία όμως εκπομπή δεν υπήρξε και από το πρώτο δευτερόλεπτο ξεκίνησε ο βομβαρδισμός, τόσο από τον ίδιο τον οικοδεσπότη όσο και από το σύνολο των καλεσμένων του!

Τώρα ως προς την υπόθεση Χαρδούβελη, ο ΣΚΑΪ φαίνεται να την υποβαθμίζει, ενώ η στάση ορισμένων δείχνει ενόχληση, αφού μάλλον θεωρούν «αθώο» τον πρώην υπουργό.

Το MEGA από την πλευρά του υποβάθμισε πλήρως το θέμα, ενώ ALPHA και ΑΝΤ1 αφιέρωσαν ελάχιστο χρόνο, χωρίς όμως να επιμείνουν. Ανάλογη «γραμμή», δηλαδή της υποβάθμισης, ακολούθησαν οι εκδότες και στις εφημερίδες και στα sites τους.

Κατά συνέπεια, αν η κυβέρνηση και στη συγκεκριμένη υπόθεση του πρώην υπουργού που έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό αντιμετωπίζεται από τα ΜΜΕ με αυτό τον τρόπο και δεν βρίσκει ούτε εδώ «συμμάχους», μάλλον τα πράγματα για εκείνη είναι σοβαρά!

Με δεδομένο λοιπόν το καθημερινό μπαράζ επιθέσεων που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση από τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και τα εγχώρια, είναι προφανές ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση της επικοινωνιακής στρατηγικής της!

Τέλος να σημειωθεί ότι όσο περιμένουμε να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει η κυβέρνηση με εκδότες και καναλάρχες, παρατηρείται το εξής απίθανο φαινόμενο: να την υποστηρίζουν εκδότες και ΜΜΕ που βρίσκονται παραδοσιακά στο χώρο της κεντροδεξιάς και της δεξιάς οι οποίοι όμως έχουν ανοίξει βεντέτα με τον Αντώνη Σαμαρά, με αποτέλεσμα, είτε από σπόντα είτε λόγω άλλων συμφερόντων να της τείνουν χέρι βοηθείας και φυσικά προβολής!

Πηγή: Ενημέρωση 24

Σχετικά άρθρα