Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστροφή των απολυμένων στην ΕΡΤ

Επιστροφή των απολυμένων στην ΕΡΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολύσεις, Δημόσια Τηλεόραση, ΕΡΤ, ΝΕΡΙΤ, Τηλεόραση,

Η επιστροφή των απολυμένων στην ΕΡΤ , αποτελεί τη βασική προτεραιότητα ,του σχετικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η ομαλή μετάβαση στην ΕΡΤ «επιλύοντας τα νομικά και τεχνικά προβλήματα που επινόησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση, δημιουργώντας το εκτρωματικό, ουσιαστικό και κανονιστικό πλαίσιο του κλεισίματος της ΕΡΤ, της μετάβασης προς το μόρφωμα ΝΕΡΙΤ» και ο οικονομικός έλεγχος της ΝΕΡΙΤ περιλαμβάνονται επίσης στους άξονες του νομοσχεδίου.

Με στόχο να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση, οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στη φιλοσοφία του σχεδίου νόμου, επισημαίνουν ότι ο δημόσιος φορέας θα λειτουργήσει προς την πραγματική εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού.

Οι πόροι της ΕΡΤ θα προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος από το οποίο απαλλάσσονται, μεταξύ άλλων, όσοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Θα διοικείται από επταμελές ΔΣ, εκ των οποίων δύο μέλη εκπρόσωποι των εργαζομένων. Ακόμη, υπάρχει πρόβλεψη σε σχέση με την κατάργηση παροχών, απολαβών και προνομίων.

Σχετικά άρθρα