Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Δήμος Βερύκιος για το ομοφοβικό παραλήρημα

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Δήμος Βερύκιος για το ομοφοβικό παραλήρημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δήμος Βερύκιος, ΕΣΗΕΑ, Ομοφυλόφιλοι,

Με επιστολή προς το Πειθαρχικό 2 μέλη της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ ζητούν τη λήψη μέτρων για το Δήμο Βερύκιο, από το Πειθαρχικό της Ένωσης Συντακτών, μετά τις ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις του τελευταίου κατα τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκποπής.

Διαβάστε όλη την επιστολή προς το Πειθαρχικό:

Προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Με αφορμή το ομοφοβικό παραλήρημα του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ σε πρωινή εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha στις 5 Μαρτίου του 2014 ζητούμε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να εξετάσει την λήψη μέτρων κατά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου.

Ο Δήμος Βερύκιος και ο Δημήτρης Σταυρόπουλος στην εκπομπή τους «οι αντίθετοι» σχολίαζαν για 15 λεπτά τον σεξουαλικό προσδιορισμό του συγγραφέα χρησιμοποιώντας προσβλητικούς και ευτελιστικούς χαρακτηρισμούς επειδή ο γνωστός συγγραφέας με αφορμή τη δήλωσή του για μη συμμετοχή στα ευρωψηφοδέλτια του «Ποταμιού» του Σταύρου Θεοδωράκη δήλωσε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Συγκεκριμένα ακούστηκαν εκφράσεις όπως…

01:25 Βερύκιος – Ήθελε και το δαχτυλάκι.

03:15 Βερύκιος – Δύο τρεις γκόμενους.

03:45 Βερύκιος – Παρθενοπόπη.

05:25 Βερύκιος – Η κυρά Αυγουστίνα.

06:00 Σταυρόπουλος – Εγώ ξεφώνιζα της αδερφές.

07:55 Βερύκιος – Ραδιοφωνική παραγωγός – Την γνωρίζω την κυραυγουστίνα πολύ καλά.

08:15 Βερύκιος – Εξέθεσε τον Θεοδωράκη για την δική του γκαβλάντα.

09:40 Σταυρόπουλος – Ο Γκέμπελς ωχριά μπροστά στον Βερύκιο.

10:13 Έχει και συνέχεια μετά το 11:40 .

12:10 Βερύκιος – Καίγεται ο πισινός μας.

13:10 Σταυρόπουλος – Δικτατορία των γκέι.

13:30 Βερύκιος – Γεννάει ο σατανάς.

Ειναι σαφές πως αυτά όσο κι αν τα πιστεύει ο κ. Βερύκιος δεν μπορεί να τα λέει δημοσίως. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δηλαδή τη δημόσια επιρροή που του δίνει η θέση του σπείροντας το ρατσισμό και το μίσος.

Σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος πρέπει να αποφεύγει τη χυδαιογραφία, τη χυδαιολογία και τη γλωσσική βαρβαρότητα, τηρώντας, ακόμη και στη σάτιρα τους κανόνες της επαγγελματικής ηθικής και της κοινωνικής ευθύνης, όπως επίσης πρέπει ναντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις εθνικής καταγωγής, φύλου, φυλής, θρησκείας, πολιτικών φρονημάτων, οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσης.¨

Οι σχολιασμοί των δύο δημοσιογράφων (και κυρίως του δήμου Βερύκιου είναι απαράδεκτοι και προσβάλουν, τον ίδιο τον συγγραφέα, την κοινότητα στην οποία ανήκει αλλά και το δημοσιογραφικό χώρο απ΄τον οποίο προήλθαν.

Με εκτίμηση

Μαριλένα Κατσίμη ΓΓ ΕΣΗΕΑ

Δημήτρης Κοτταρίδης Ταμίας ΕΣΗΕΑ

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα