Τη δική του ερμηνεία της παρέμβασης Ομπάμα υπέρ των ελληνικών θέσεων και κατά της λιτότητας δίνει ο Γιάννης Πρετεντέρης από τη στήλη του στα Νέα, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συνεχίσει το καθεστώς τρομοκρατίας που ακολουθήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κ. Πρετεντέρη ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε, οι εκλογές έγιναν και ανέδειξαν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ που στο άκουσμά του έβγαζε φλύκταινες και η χώρα δέκα μέρες μετά συνεχίζει να υφίσταται. Μέχρι στιγμής ο Βελζεβούλ δεν έχει κάνει την τσάρκα του από την Ελλάδα, το MEGA συνεχίζει να παραπαίει την prime time των δελτίων ειδήσεων και από όσο μπορέσαμε να διαπιστώσουμε στην χθεσινή εφόρμηση σε σούπερ μάρκετ, τα χαρτιά υγείας συνεχίζουν να περιμένουν επιδέξιους και αδέξιους κ@@@υς στα ράφια.
Ο κ. Πρετεντέρης δεν είδε ούτε τη μετωπική σύγκρουση των ΗΠΑ με τη Γερμανία και τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει σε ολόκληρη την Ευρώπη, ούτε τη στήριξη στη νέα ελληνική κυβέρνηση, τις θέσεις της οποίας υπερασπίστηκε.
Αρκέστηκε να απομονώσει από μία ολόκληρη συνέντευξη μία φράση, που μπορεί να ξετυλίξει το κουβάρι των τρομολαγνικών σεναρίων που τσαμπουνά εδώ και χρόνια από το στασίδι του στο MEGAμου για να ξανανοίξει τη συζήτηση για ενδεχόμενο Grexit ή παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
«Μόνο και μόνο δηλαδή που κοτζάμ Μπαράκ ξύπνησε κυριακάτικα, έβαλε γραβάτα, φώναξε τις κάμερες και ασχολήθηκε με την αφεντιά μας είναι μεγάλη υπόθεση. Αλλά γιατί ασχολήθηκε; Τι ζόρι τραβάει άραγε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τα δικά μας ζόρια; Εμένα μου έκανε εντύπωση μια άλλη φράση της ηχηρής παρέμβασης υπέρ της Ελλάδας την οποία δεν άκουσα να σημειώνει κανείς», γράφει, ο κυρ Γιάννης.
«Είπε λοιπόν ο Ομπάμα: “Η ελπίδα μου είναι ότι η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη, νομίζω ότι αυτό θα απαιτούσε συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές”. Μπα; Πώς προέκυψε το ερώτημα; Δεν είναι δεδομένη η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη;…», διερωτάται ο μπαρμπα Γιάννης ο θεριακλής για να απαντήσει στο ρητορικό ερώτημα προς τον εαυτό του ότι ο Ομπάμα «σαν να ξέρει ή να φοβάται, ας πούμε, τι ετοιμάζεται και σου λέει “κάτσε να πω μια κουβέντα, μήπως γλιτώσουμε καμιά νέα φασαρία στις αγορές”».