Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο παγκόσμιος Τύπος καταδικάζει το μακελειό στην Charlie Hebdo

Ο παγκόσμιος Τύπος καταδικάζει το μακελειό στην Charlie Hebdo
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Εφημερίδα Charlie Hebdo, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές,

Μια εντυπωσιακή εικόνα που έχει αναρτηθεί στο Twitter δείχνει όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που κυκλοφορούν την Πέμπτη, σε διάφορες χώρες του κόσμου, και καταδικάζουν την τζιχαντιστική επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης δύο ένοπλοι τζιχαντιστές εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας και άνοιξαν πυρ στους ανθρώπους που βρήκαν μπροστά τους.

Σκοτώθηκαν 12, εκ των οποίων 8 δημοσιογράφοι και δύο αστυνομικοί. Μεταξύ των νεκρών δημοσιογράφων και ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, γνωστός ως σκιτσογράφος με το ψευδώνυμο Charb.

Ακόμα 11 τραυματίστηκαν, οι 4 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαβάστε εδώ: Για ποιο λόγο επιτέθηκαν οι τζιχαντιστές στην εφημερίδα

Η επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα κινητοποίησε σε όλη τη δυτική Ευρώπη τα αντανακλαστικά των Δυτικών Ανθρώπων, απογόνων και φορέων του δυτικού ελληνορωμαϊκού πολιτισμού, της Αναγέννησης, του Διαφωτισμού, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας.

Σε όλες τις πόλεις της Γαλλίας έγιναν το βράδυ της Τετάρτης αυθόρμητες διαδηλώσεις με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να κατεβαίνουν σε δρόμους και πλατείες διαμαρτυρόμενοι για το τζιχαντιστικό μακελειό. Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έγιναν και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι Ευρωπαίοι αισθάνονται περισσότερο από ποτέ απειλή από τον τζιχάντ. Όχι μόνο απειλή για τις ζωές τους, αλλά κυρίως για τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής της Δύσης.

Κάποιοι υπέρμαχοι της “πολυπολιτισμικότητας” ανησυχούν και μιλάνε για “ισλαμοφοβία”, ωστόσο και πέρα από ακρότητες, η Ευρώπη οφείλει να περιφρουρήσει τις αξίες της απέναντι σε εκείνους που ενώ επιλέγουν να ζήσουν στα εδάφη της δεν δείχνουν καμιά διάθεση να προσαρμοστούν στους ευρωπαϊκούς τρόπους, αλλά προσπαθούν να επιβάλλουν τις δικές τους συνήθειες.

Η σύγχρονη Ευρώπη οικοδομήθηκε, από τη Γαλλική Επανάσταση και μετά, πάνω στο τρίπτυχο Ελευθερία – Ισότητα – Αδελφοσύνη. Μπορεί να μην το έχει καταφέρει, αλλά οι λαοί της Ευρώπης μέσα σε αυτό το αξιακό σύστημα διαπαιδαγωγούνται, αυτό το ιδανικό προσπαθούν να πετύχουν. Η Ευρώπη δεν θα επιστρέψει πίσω στον Μεσαίωνα της Θεοκρατίας, της μισαλλοδοξίας, της άγνοιας και των δεισιδαιμονιών που οι “ευσεβείς” ανατολίτες αρέσκονται και επιθυμούν διακαώς να επαναεισάγουν. Ναι, υπάρχει χώρος για τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη, αλλά να ζουν ως Ευρωπαίοι.

Στις δημοκρατίες και στις κοινωνίες της ισότητας, οι γυναίκες δεν φοράνε μπούργκες και οι άνθρωποι δεν πέφτουν στα τέσσερα για να προσκυνήσουν θεό ή άλλους ανθρώπους. Η μπούργκα και η δεισιδαιμονία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα, είναι ανθρώπινη κατάντια, καταπίεση, ανελευθερία και ο Δυτικός Άνθρωπος οφείλει να διαφωτίζει εκεί που επικρατούν σκοτάδια, όχι να τα ανέχεται και να τα αποδέχεται δήθεν στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας.

Η ανοχή στον σκοταδισμό το μόνο που καταφέρνει είναι το σκοτάδι στο τέλος να καλύψει και εμάς τους ίδιους.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

efimerides-mesa-1

efimerides-mesa-2

Σχετικά άρθρα