Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση το βιονικό μάτι

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση το βιονικό μάτι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Εγκέφαλος, Επιστήμη, Μάτια,

Αυστραλοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο να ολοκληρώσουν το βιονικό μάτι.

Ο αριθμός των τυφλών στην Αυστραλία ανέρχεται σε πάνω από 500.000, ενώ σε πολλούς απ’ αυτούς έχουν καταστραφεί τα οπτικά νεύρα, γεγονός που εμποδίζει τα μηνύματα να φθάσουν στον εγκέφαλο.

Τώρα ο οργανισμός Monash Vision Group, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Monash University και τους οργανισμούς Alfred Health, MiniFAB και το Grey Innovation, ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην κατασκευή ενός βιονικού ματιού, το οποίο θα επαναφέρει την όραση μεταφέροντας ασύρματα συνθήματα απευθείας σε μόσχευμα που θα βρίσκεται στον εγκέφαλο, προσπερνώντας το μάτι.

Ο επικεφαλής ερευνητής δρ. Finkel δήλωσε ότι πρόκειται για μια ριζοσπαστική ανακάλυψη, η οποία υπόσχεται να δώσει τη δυνατότητα σε πάρα πολλά άτομα να ξαναβρούν την όρασή τους, άσχετα με τα αίτια τα οποία προκάλεσαν την απώλειά της.

Σημειώνεται ότι η κατασκευή του βιονικού ματιού προϋποθέτει τη συνεργασία πολλών επιστημόνων, από βιομηχανικούς σχεδιαστές και αναισθησιολόγους, μέχρι μηχανικούς ηλεκτρονικής, νευροχειρούργους και οφθαλμίατρους.

Ο δρ. Finkel εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση μέσω του Medical Research Future Fund θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει ανακαλύψεις αυτού του είδους από το στάδιο των εργαστηρίων μέχρι να φθάσουν στον χώρο της αγοράς.

Σχετικά άρθρα