Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γυναίκα είχε πόνους στο στομάχι κι ανακάλυψε ότι κυοφορούσε έμβρυο στο έντερο

Γυναίκα είχε πόνους στο στομάχι κι ανακάλυψε ότι κυοφορούσε έμβρυο στο έντερο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια γυναίκα με έντονους πόνους στο στομάχι πήγε στο νοσοκομείο και εκεί έμαθε πως είναι έγκυος 23 εβδομάδων, αλλά και ότι το μωρό που περιμένει, δεν αναπτύσσεται στη μήτρα, αλλά στο έντερο της.

Η 37χρονη βίωνε έντονο κοιλιακό πόνο για περίπου 10 μέρες με βάση την New York Post και οι γιατροί διέγνωσαν εξωμήτρια κύηση.

Έτσι έκριναν κρίσιμη την κατάσταση και την μετέφεραν σε πιο εξειδικευμένη κλινική, με το μωρό να γεννιέται στις 29 εβδομάδες και να μεταφέρεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα βρέφη στις 24 εβδομάδες κύησης έχουν ποσοστό επιβίωσης 60% έως 70%, ενώ στις 28 εβδομάδες οι πιθανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες, περίπου 80% έως 90%.

Η 37χρονη βίωνε έντονο κοιλιακό πόνο για περίπου 10 μέρες με βάση την New York Post και οι γιατροί διέγνωσαν εξωμήτρια κύηση

Τελικά, μετά από τρεις μήνες, τόσο το μωρό όσο και η μητέρα του πήραν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους.

Η 37χρονη βίωσε εξωμήτρια κύηση, που σημαίνει ότι ένα γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται έξω από τη μήτρα και συνήθως στις σάλπιγγες, ποσοστό που παραπέμπει στο 2% των κυήσεων.

Ωστόσο, η γυναίκα αντιμετώπισε ακόμα πιο σπάνια περίπτωση, καθώς η εξωμήτρια κύηση στην κοιλιακή κοιλότητα έχει πιθανότητες περίπου 1%.

Οι έκτοπες εγκυμοσύνες –οι οποίες αποτελούν λιγότερο από το 2% όλων των κυήσεων και συμβαίνουν συχνότερα στις σάλπιγγες– αποτελούν κίνδυνο για τη μητέρα, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν εσωτερική αιμορραγία, ρήξη των σαλπίγγων ή σοκ, και σπάνια καταλήγουν σε επιζών έμβρυο.

Σχετικά άρθρα