Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαδικτυακές συναλλαγές: Οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να αλλάζουν συχνά

Διαδικτυακές συναλλαγές: Οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να αλλάζουν συχνά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδίκτυο, Κωδικοί Πρόσβασης, Χάκερς,

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι συνδεδεμένοι κωδικοί πρόσβασης για διαδικτυακές συναλλαγές με τράπεζες και καταστήματα πρέπει να αλλάζουν συχνά, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια η παραβίαση προσωπικών δεδομένων έχει τριπλασιαστεί.

Οι δράστες σύμφωνα με την εταιρεία Experian έχουν βρει τρόπους και «σπάνε» τους κωδικούς, αποσπώντας από τους ανυποψίαστους χρήστες, που κάνουν συναλλαγές μέσω ίντερνετ, μεγάλα χρηματικά ποσά.

«Η μαζική αύξηση του παράνομου εμπορίου των προσωπικών πληροφοριών στο Διαδίκτυο είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων: ο μέσος άνθρωπος δεν καταλαβαίνει πώς να προστατευτεί ενάντια στις επιθέσεις και οι εγκληματίες -χάκερς είναι τόσο δεξιοτέχνες και εξειδικευμένοι με την τεχνολογία που δρουν πολύ γρήγορα. Αυτό που λέμε στους χρήστες που κάνουν οnline αγορές είναι να αλλάζουν κωδικούς πρόσβασης όσο πιο συχνά μπορούν για να μην βρεθούν ξαφνικά χρεωμένοι», λέει o σύμβουλος ασφαλείας της First Base Technologies, Πήτερ Γουντ (Peter Wood) και συνεχίζει:

«Οι χάκερς παγιδεύουν τα θύματά τους στέλνοντάς τους συνημμένα μηνύματα. Ο χρήστης που δεν καταλαβαίνει ότι είναι παγίδα κάνει κλικ στο μήνυμα και ο δράστης του αποσπά τους κωδικούς. Για αυτό λέμε στους χρήστες να μην ανοίγουν μηνύματα από άγνωστους αποστολείς. Οι περισσότερες κλοπές προσωπικών δεδομένων γίνονται αυτόματα και με πολύ έξυπνο τρόπο. Η καλύτερη άμυνα είναι να ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό προστασίας από ιούς, χρησιμοποιώντας ένα προσωπικό πρόγραμμα το οποία θα κάνει καθημερινά update».

Σχετικά άρθρα