Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορονοϊός: Έως 11% φορές μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου μετά από μόλυνση

Κορονοϊός: Έως 11% φορές μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου μετά από μόλυνση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για μεγάλη βουτιά στον κίνδυνο θανάτου από κορονοϊό μετά από μόλυνση κάνει λόγο το Bloomberg αφού εμβόλια και μετάλλαξη Όμικρον ανέτρεψαν τη συσχέτιση μολύνσεων και απωλειών.

Η πανδημία φαίνεται πολύ διαφορετική το 2022. Τα εμβόλια λειτουργούν, οι θεραπείες προχωρούν και —τουλάχιστον προς το παρόν— ο ίδιος ο ιός φαίνεται λιγότερο θανατηφόρος.

Η πιθανότητα επιβίωσης από την Covid-19 βελτιώνεται σε όλο τον κόσμο, μετέδωσε το πρακτορείο.

Στις ΗΠΑ, υπήρχαν σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερα θετικά κρούσματα για κάθε θάνατο φέτος σε σύγκριση με την κορύφωση του περασμένου χειμώνα, σύμφωνα με τη νέα ανάλυση από το Vaccine Tracker του Bloomberg.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι άνθρωποι, αυτό το ποσοστό επιβίωσης είναι 11 φορές υψηλότερο από τον περασμένο χειμώνα.

Ακόμη και σε χώρες με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, οι ασθενείς με Covid είναι όλο και πιο πιθανό να αναρρώσουν.

Το εμβόλιο κατά της Covid άλλαξε την πορεία της πανδημίας. Τον τελευταίο χρόνο, έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 129 δόσεις για κάθε 100 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Βελτίωση των ποσοστών επιβίωσης μπορεί να παρατηρηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021 για πολλές χώρες με υψηλότερο εμβολιασμό, παρόλο που το ιδιαίτερα λοιμογόνο στέλεχος Δέλτα ήταν κυρίαρχο.

Η παραλλαγή του Ομικρον που εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, αλλά εξαπλώθηκε πολύ πιο γρήγορα — ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων.

Τα νοσοκομεία δέχτηκαν ισχυρή πίεση και μισό εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εμφάνιση της παραλλαγής, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σχετικά άρθρα