Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντοπίστηκε εκδοχή «στελθ» της Όμικρον που δεν εντοπίζεται από τα τεστ PCR

Εντοπίστηκε εκδοχή «στελθ» της Όμικρον που δεν εντοπίζεται από τα τεστ PCR
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ονόμασαν «stealth» (αόρατη), καθώς δεν ανιχνεύεται από τα τα PCR τεστ. Πρόκειται για μία εκδοχή της Όμικρον που εντόπισαν Βρετανοί ερευνητές, όπως αναφέρει ο Guardian.

Το νέο στέλεχος έχει πολλές κοινές μεταλλάξεις με το τυπικό Omicron, αλλά στερείται μιας συγκεκριμένης γενετικής αλλαγής που επιτρέπει στις εργαστηριακές δοκιμές PCR να το εντοπίσουν.

Οι ερευνητές λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε εάν η νέα μορφή θα εξαπλωθεί με τον ίδιο τρόπο όπως η τυπική παραλλαγή της Όμικρον, καθώς είναι γενετικά διακριτή και επομένως μπορεί να συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Η νέα ανακάλυψη ώθησε τους ερευνητές να χωρίσουν τη γενεαλογία B.1.1.529 στην τυπική μορφή Όμικρον, γνωστή ως BA.1, και στη νεότερη παραλλαγή, γνωστή ως BA.2.

«Υπάρχουν δύο γενεαλογίες εντός της Omicron, η BA.1 και η BA.2, που είναι αρκετά διαφοροποιημένες γενετικά», ανέφερε συγκεκριμένα ο καθηγητής Francois Balloux, διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής του University College London.

«Οι δύο γενεαλογίες μπορεί να συμπεριφέρονται διαφορετικά» πρόσθεσε.

Μάλιστα, η «stealth» παραλλαγή είναι τόσο διαφορετική που ίσως χαρακτηριστεί ως μια νέα «παραλλαγή ανησυχίας» εάν εξαπλωθεί γρήγορα.

Το να υπάρχουν τα δύο στελέχη BA.1 και BA.2 τόσο σύντομα είναι «ανησυχητικό» σύμφωνα με άλλον ερευνητή που σημειώνει ότι ο σχεδιασμός για την δημόσια Υγεία «χάνει ένα μεγάλο κομμάτι του παζλ».

Η παραλλαγή stealth εντοπίστηκε για πρώτη φορά μεταξύ των κρουσμάτων Covid που εντοπίστηκαν στη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και τον Καναδά, αλλά μπορεί να έχει ήδη εξαπλωθεί ευρύτερα.

Σχετικά άρθρα