Ισλαμικό ΚράτοςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόσο αποτελεσματικό είναι το Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών

Πόσο αποτελεσματικό είναι το Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παιδιά,

Αποτελεσματικότητα 90,7% διαπιστώθηκε για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 σε κλινική δοκιμή σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία την Παρασκευή.

Στην κλινική δοκιμή συμμετείχαν 2.268 παιδιά, 5 έως 11 ετών, εκ των οποίων τα περισσότερα έλαβαν το εμβόλιο, ενώ τα υπόλοιπα έλαβαν εικονικό φάρμακο (placebo).

Δεκαέξι παιδιά που είχαν λάβει εικονικό φάρμακο προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και μόνο τρία εμβολιασμένα μολύνθηκαν με τον ιό, ανέφερε η Pfizer σε έγγραφα ενημέρωσης που υποβλήθηκαν στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA).

Στα παιδιά, ηλικίας 5 έως 11 ετών, χορηγήθηκαν δύο δόσεις εμβολίου των 10 μικρογραμμαρίων, που αντιστοιχεί στο 1/3 της ποσότητας που έλαβαν άτομα 12 ετών και άνω.

Σύμφωνα με ενημερωτικά έγγραφα, η ανοσοαπόκριση ήταν ισχυρή ενώ οι ανεπιθύμητες ενέργειες στη διευρυμένη ομάδα παιδιών δεν εγείρουν ανησυχία.

Η Pfizer ανέφερε ωστόσο την Παρασκευή ότι έχει επεκτείνει την κλινική της δοκιμή για να βελτιώσει τα δεδομένα ασφάλειας, υπερδιπλασιάζοντας τον αριθμό των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτήν.

Σχετικά άρθρα