Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Johnson & Johnson προτείνει ενισχυτική δόση εμβολίου της έως έξι μήνες μετά την πρώτη

H Johnson & Johnson προτείνει ενισχυτική δόση εμβολίου της έως έξι μήνες μετά την πρώτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει γύρω από την αναγκαιότητα ή μη χορήγησης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ θα αποφασίσει, ύστερα από σχετική ψηφοφορία, εάν θα συστήσει ενισχυτική δόση για τους 18 και άνω.

Η επιτροπή συνεδριάζει, ενώ πριν από ένα 24ωρο έλαβε την απόφαση, για λογαριασμό του FDA, να δώσει εξουσιοδότηση ώστε να χορηγείται η μισή ενισχυτική δόση του εμβολίου της Moderna, τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Αντιπρόσωποι της εταιρείας Johnson & Johnson παρουσίασαν το αίτημά τους την Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι η δεύτερη δόση θα πρέπει να δίνεται είτε δύο είτε έξι μήνες μετά την πρώτη, ώστε να ενισχύοντα τα αντισώματα και να χτίζεται τοίχος ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Εντός ολίγων ωρών θα αποφασιστεί εάν η Johnson & Johnson θα χορηγεί ενισχυτική δόση στους 18 και άνω.

Nωρίτερα όπως έγραφαν οι New York Times, οι ειδικοί εμφανίζονταν επιφυλακτικοί απέναντι στην αίτηση της Johnson & Johnson να εξασφαλίσει άδεια για την αναμνηστική δόση.

Η χαμηλή, σε σχέση με τα mRNA εμβόλια, προστασία της Johnson & Johnson απέναντι στον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του, αποτέλεσε μια βάση για να χτιστεί η επιφυλακτικότητα του αμερικανικού οργανισμού.

Η συνεδρίαση των ειδικών του αμερικανικού οργανισμού θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό 15 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ που έχουν λάβει το μονοδοσικό σκεύασμα και ετοιμάζονται να κάνουν τη δεύτερη ενισχυτική δόση.

Είναι πιθανό να τους γίνει σύσταση ώστε να χρησιμοποιήσουν το σκεύασμα άλλης εταιρείας (Pfizer ή Moderna) για τη λεγόμενη αναμνηστική δόση.

Σχετικά άρθρα