Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

New York Times: Οι εμβολιασμένοι μεταφέρουν τη «Δέλτα» σε μύτη και λαιμό και τη διασπείρουν

New York Times: Οι εμβολιασμένοι μεταφέρουν τη «Δέλτα» σε μύτη και λαιμό και τη διασπείρουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα έρευνα έδειξε ότι τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Δέλτα μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες του ιού στη μύτη και το λαιμό, ανέφερε σε ένα email ο Δρ Rochelle Walensky, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας New York Times.

Το εύρημα έρχεται σε αντίθεση με αυτό που οι επιστήμονες είχαν παρατηρήσει σε εμβολιασμένα άτομα που είχαν μολυνθεί με προηγούμενες εκδόσεις του ιού, τα οποία ως επί το πλείστον φαινόταν ανίκανα να μολύνουν άλλους.

Αυτό το συμπέρασμα κατάφερε στους Αμερικανούς ένα μεγάλο χτύπημα: Άτομα με τις λεγόμενες πρωτοποριακές λοιμώξεις –περιπτώσεις που συμβαίνουν παρά τον πλήρη εμβολιασμό– της παραλλαγής Δέλτα μπορεί να είναι εξίσου μεταδοτικές με τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους, ακόμη και αν δεν έχουν συμπτώματα.

Αυτό σημαίνει ότι τα πλήρως ανοσοποιημένα άτομα με μικρά παιδιά, γηράσκοντες γονείς ή φίλους και οικογένεια με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να ανανεώσουν την επαγρύπνηση, ιδιαίτερα σε κοινότητες υψηλής μετάδοσης.

Οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορεί να χρειαστεί να φορούν μάσκες όχι μόνο για να προστατευθούν, αλλά και να προστατεύσουν όλους που βρίσκονται κοντά τους.

Βεβαίως αυτά τα «ευρήματα» δεν μας ξαφνιάζουν. Οι Ισραηλινοί έχουν προειδοποιήσει σχετικά από τα τέλη Ιουνίου [διαβάστε εδώ]. Εδώ προέτρεπαν τους εμβολιασμένους να «πετάνε» τις μάσκες.

Σχετικά άρθρα