Μετάλλαξη ΔέλταΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: Φάρμακο της Pfizer μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

Κορωνοϊός: Φάρμακο της Pfizer μειώνει τον κίνδυνο θανάτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Φάρμακα,

Ένα νέο όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού φαίνεται πως θα μπει στη φαρέτρα των κρατών, καθώς φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας μειώνει τον κίνδυνο αναπνευστικής ανεπάρκειας και θανάτου σε νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της Pfizer.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής της τοφασιτινίμπης (εμπορική ονομασία Xeljanz) σε 289 νοσοκομειακούς ασθενείς δημοσιεύονται στο New England Journal of Medicine.

Σύμφωνα με τη Pfizer, μόνο το 18,1% των ασθενών που έλαβε τη θεραπεία εμφάνισαν αναπνευστική ανεπάρκεια ή πέθαναν, συγκριτικά με 29% στην ομάδα ελέγχου που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo).

Ωστόσο σοβαρές παρενέργειες εκδηλώθηκαν σε 20 ασθενείς στην ομάδα της τοφασιτινάμπης, συγκριτικά με 17 στην ομάδα ελέγχου.

Η τοφασιτινάμπη, η οποία χρησιμοποιείται επίσης στην αντιμετώπιση της ελκώδους κολίτιδας, ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται αναστολείς JAK (αναστολείς της κινάσης του Ιανού) και δεν έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση της Covid-19 σε καμία χώρα, επισημαίνει το Reuters.

Σχετικά άρθρα