Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνες γιατροί εξετάζουν νέο φάρμακο για τον κορωνοϊό

Έλληνες γιατροί εξετάζουν νέο φάρμακο για τον κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα νέο φάρμακο εξετάζεται από Έλληνες γιατρούς για το αν θα μπει στο πρωτόκολλο ως θεραπευτικό κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πρόκειται για ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο για παρασιτικές λοιμώξεις, όπως η ψώρα. Παράλληλα, αναμένεται η απόφαση για τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Ήδη εταιρεία έχει καταθέσει αίτημα προς έγκριση στον ΕΜΑ και στην περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως (σ.σ. η απόφαση αναμένεται στις αρχές του Μαρτίου), η χώρα μας θα παραλάβει μονοκλωνικά αντισώματα.

Στο μεταξύ, ανησυχητική είναι η νέα αύξηση των διασωληνωμένων μέσα σε 15 ημέρες.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι 299 (67.2% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 87.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει των ΜΕΘ 1.224 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 201 (ημερήσια μεταβολή -18,95%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 226 ασθενείς.

Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας

Για 13 ημέρες ο δείκτης θετικότητας ήταν κάτω από το όριο κινδύνου, δηλαδή το 4, ωστόσο, σήμερα (15.02.2021) υπήρξε εκτόξευση.

Ανέβηκε στο 5,24 δείχνοντας ότι η πανδημία είναι εδώ και επιμένει.

Μπορεί τα τεστ που έγιναν να ήταν λίγα, συνολικά 13.304, ωστόσο ο δείκτης θετικότητας αποδεικνύει ότι ο κίνδυνος παραμένει ανάμεσά μας και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους.

Η τελευταία φορά που ο δείκτης θετικότητας πάνω από το 5 ήταν στις 7 Ιανουαρίου όταν τότε είχε φτάσει στο 5,80.

Να σημειωθεί ότι οι ειδικοί έχουν βάλει ως όριο το 4 και αν αυτός ο δείκτης είναι για κάποιες ημέρες υψηλός τότε μπαίνουν στη διαδικασία να εισηγηθούν μέτρα.

Σχετικά άρθρα