Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: Ελπίδες για νέο εισπνεόμενο φάρμακο – Θεράπευσε 29 από τους 30 ασθενείς

Κορωνοϊός: Ελπίδες για νέο εισπνεόμενο φάρμακο – Θεράπευσε 29 από τους 30 ασθενείς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βάσιμες ελπίδες δημιουργεί μια νέα θεραπεία για τον κορωνοϊό. Το νέο «φάρμακο» αποδεικνύεται 96% αποτελεσματικό σε ασθενείς, καθώς 29 από τους 30 που το έλαβαν ανάρρωσαν σε λίγες μόνο ημέρες.

Πρόκειται για ένα φάρμακο εισπνοής και τα αποτελέσματά του έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως ελπιδοφόρα και –από κάποιους πολύ αισιόδοξους– θαυματουργά.

Η νέα θεραπεία αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ του Ιατρικού Κέντρου του Τελ Αβίβ «Σουράσκι».

Το φάρμακο αυτό καταπολεμά την επίδραση της κυτοκίνης – μια δυνητικά θανατηφόρα ανοσολογική αντίδραση στην λοίμωξη του κορωνοϊού που πιστεύεται ότι ευθύνεται για πολλούς από τους θανάτους που σχετίζονται με την ασθένεια.

Το συγκεκριμένο φάρμακο χρησιμοποιεί εξωσώματα – μικροσκοπικούς σάκους μεταφοράς, που μεταφέρουν υλικά μεταξύ των κυττάρων – για να «παραδώσουν» μια πρωτεΐνη που ονομάζεται CD24 στους πνεύμονες, τα οποία ερευνά εδώ και δεκαετίες ο καθηγητής Αρμπέρ.

«Αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται στην επιφάνεια των κυττάρων και έχει έναν πολύ γνωστό και σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος» δήλωσε ο ερευνητής Σίραν Σαπίρα του εργαστηρίου του Αρμπέρ.

«Είναι μια καινοτόμος συσκευή που βασίζεται σε εξωσώματα εμπλουτισμένα σε CD24 και μπορεί να εισπνευστεί και να φθάσει απευθείας στους πνεύμονες», λέει ο καθηγητής.

Πηγή: star.gr

Σχετικά άρθρα