Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοροναϊός Covid-19: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον νέο κοροναϊό

Κοροναϊός Covid-19: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον νέο κοροναϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Η διεθνής κοινότητα δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να χαλιναγωγήσει τον κοροναιό με τον κορυφαίο Βρετανό επιστήμονα του Imperial College του Λονδίνου Νιλ Φέργκιουσιον να προειδοποιεί ότι έχουμε χάσει τη μάχη για να καταπολεμήσουμε τον Covid-19.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν λέει πως η επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα έχει εξελιχθεί σε πανδημία και η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει ότι λαμβάνει «πολύ σοβαρά» υπόψη την κατάσταση καθώς ο αριθμός των ασθενών εξακολουθεί να αυξάνεται ραγδαία ανά τον κόσμο.

«Η επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα έχει μετατραπεί σε παγκόσμια πανδημία» δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ενώπιον της ομοσπονδιακής βουλής (Bundestag) στο Βερολίνο.

H Γερμανία απαγόρευσε τις εξαγωγές προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού (μάσκες) ενώ ανέβαλε ως τον Ιούλιο την διεξαγωγή της διεθνούς βιομηχανικής έκθεσης του Ανόβερου.

Ο Γερμανός υπουργός Ολαφ Σολτς δήλωσε στους βουλευτές ότι η χώρα του θα έχει όλη την δύναμη για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο του κορωνοιού εάν η επιδημία βυθίσει την παγκόσμια οικονομία σε κρίση.

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία έχει καταγράψει 329 κρούσματα του κορωνοιού.

Από την πλευρά του, ο Νιλ Φέργκιουσον κορυφαίος καθηγητής του Imperial College του Λονδίνου εκφράζει την ανησυχία του επισημαίνοντας ότι πλέον έχει χαθεί η μάχη για την καταπολέμηση του Covid- 19.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o Βρετανός επιστήμονας παραδέχεται ότι η διεθνής κοινότητα προσπάθησε «πολύ σκληρά» να σταματήσει την επιδημία αλλά η μάχη έχει πλέον χαθεί καθώς περισσότερες από 80 χώρες έχουν επιβεβαιώσει κρούσματα του ιού.

Σε δηλώσεις του στο «BBC Today», ο Φέργκιουσον υποστήριξε ότι, με βάση τα στατιστικά των χωρών που έχουν πληγεί από τον ιό, η μάχη είναι άνιση.

Τόνισε επίσης ότι η διεθνής κοινότητα κινείται προς την προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσής του ώστε να προσπαθήσουμε να μετριάσουμε τον αντίκτυπο της επιδημίας».

Τέλος, πρόσθεσε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η Ιταλία, όπως το κλείσιμο σχολείων και Πανεπιστημίων αλλά και η αποφυγή των φιλιών και της χειραψίας, θα μπορούν να ληφθούν και στη Βρετανία καθώς εξαπλώνεται μέρα με την ημέρα ο κοροναϊός.

Σε μία προσπάθεια να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο ο ιός απειλεί τον ανθρώπινο οργανισμό, Βρετανοί επιστήμονες εξηγούν τους λόγους για τους οποίους έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν επιπλοκές οι διαβητικοί και όσοι έχουν καρδιακά νοσήματα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο κοινός παράγοντας κινδύνου είναι οι πνεύμονες, διότι και με τους δύο τύπους των ασθενών είναι το όργανο που έχει πιθανότητες να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες από τον κοροναϊό.

Ο Τζον Κοέν, καθηγητής λοιμωδών νοσημάτων στην Ιατρική Σχολή του Μπράιτον και του Σάσεξ εξηγεί ότι ο κοροναϊός προκαλεί μόλυνση των πνευμόνων – δηλαδή πνευμονία.

«Όταν οι πνεύμονες υποστούν μόλυνση… γεμίζουν με υγρό που προκαλείται από τη φλεγμονή.

»Έτσι το σώμα πρέπει να εργαστεί πιο σκληρά για να λάβει οξυγόνο στο αίμα…

»Η καρδιά και οι πνεύμονες λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία», κατά συνέπεια, όταν κάποιος εμφανίσει πνευμονία, η καρδιά του πρέπει να εργαστεί πιο σκληρά».

Από την έναρξη της επιδημίας στην Κίνα, το 40% των κρουσμάτων που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο νοσώντας από κοροναϊό, είχαν είτε καρδιαγγειακή νόσο είτε εγκεφαλοαγγειακή νόσο, τονίζει ο Βρετανός επιστήμονας.

Ο ίδιος προσθέτει ότι ήταν άτομα άνω των 60 ετών.

Σχετικά άρθρα