Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγχος και θλίψη για τις γυναίκες των συνταξιούχων

Άγχος και θλίψη για τις γυναίκες των συνταξιούχων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μερικοί άντρες θα ήθελαν να πιστεύουν ότι οι γυναίκες τους περιμένουν την επιστροφή τους στο σπίτι από την εργασία τους, μετρώντας τις ώρες.

Όμως μία νέα έρευνα δείχνει ότι ισχύει μάλλον το αντίθετο, αφού οι γυναίκες υποφέρουν από το Σύνδρομο του Άντρα Συνταξιούχου, όταν οι σύζυγοί τους παίρνουν σύνταξη.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι γυναίκες νιώθουν άγχος, κατάθλιψη και υποφέρουν από αϋπνίες, όταν έχουν πάλι τους άντρες τους συνέχεια στο σπίτι.

Η έρευνα που διενεργήθηκε από τον Μάρκο Μπερτόνι και τον Τζόρτζιο Μπρουνέλο από το Πανεπιστήμιο της Πάδοβα βασίστηκε σε στοιχεία από την Ιαπωνία, αλλά οι επιστήμονες είπαν ότι το σύνδρομο αυτό επηρεάζει γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Τα ζευγάρια παθαίνουν ένα είδος σοκ όταν πρέπει να είναι και πάλι μαζί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφού πρέπει να προσαρμοστούν από την αρχή ο ένας στον άλλο.

Μία έρευνα του BBC έδειξε ότι το 60% των γηραιότερων Γιαπωνέζων γυναικών πλήττονται από το σύνδρομο αυτό και προτιμούν το διαζύγιο από το να είναι μαζί με τον άντρα τους και πάλι.

Σχετικά άρθρα