Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κινδυνεύουν από τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια οι έγκυες

Κινδυνεύουν από τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια οι έγκυες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έγκυος, Σαπούνι,

Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν αντιβακτηριδιακά σαπούνια γιατί ενέχουν κινδύνους για την υγεία τους αλλά και για αυτή των εμβρύων.

Στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών οι επιστήμονες επεσήμαναν ιδιαίτερα τους κινδύνους που υπάρχουν από τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια σημειώνει η Daily Mail.

Όσες έγκυες χρησιμοποιούν τέτοιου είδους σαπούνια για τον καθαρισμό τους, μπορεί να γεννήσουν παιδιά χαμηλότερου βάρους.

Οι ουσίες που περιέχουν αυτά τα σαπούνια μπορεί να προκαλέσουν αναπτυξιακά και αναπαραγωγικά προβλήματα στους ανθρώπους, όπως δείχνουν οι έρευνες.

Επιπλέον μπορεί να προκαλέσουν ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά, ένα πρόβλημα που γίνεται όλο και εντονότερο τα τελευταία χρόνια.

Σημειωτέον ότι τα τελευταία χρόνια δημοσιεύονται έρευνες που δείχνουν ότι καθημερινής χρήσης προϊόντα μπορεί να βλάπτουν την υγεία.

Στην συνάντηση αναφέρθηκαν ακόμη τα απορρυπαντικά καθαρισμού του σπιτιού που περιέχουν ουσίες που καταστρέφουν το ανδρικό σπέρμα.

Ουσίες που βρίσκονται επίσης σε οδοντόκρεμες, σαπούνια, αλλά και αντιηλιακά μπορεί να προκαλούν προβλήματα γονιμότητας σε ζευγάρια του δυτικού κόσμου.

Στην τωρινή έρευνα, Γερμανοί και Δανοί ερευνητές μελέτησαν περισσότερες από 100 χημικές ουσίες που βρίσκονται σε προϊόντα της καθημερινή ζωής.

Σχετικά άρθρα