Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πειραματικό εμβόλιο από την «Johnson & Johnson» κατά του HIV

Πειραματικό εμβόλιο από την «Johnson & Johnson» κατά του HIV
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AIDS, Εμβόλιο,

Ο ιός του HIV είναι από τις αρχές τις δεκαετίας του 1980 που ταυτοποιήθηκε μέχρι σήμερα ανίκητος αφού δεν έχει βρεθεί οριστική θεραπεία.

Παρόλο που έχει γίνει πρόοδος στη φαρμακευτική αγωγή και οι ασθενείς που λαμβάνουν αντιρετροϊκή θεραπεία βελτιώνουν την ποιότητα και τη διάρκεια της ζωής τους, ο ιός είναι σε καταστολή αλλά όχι ανίκητος.

Το πειραματικό εμβόλιο το οποίο επιχειρεί να δοκιμάσει σε αληθινό δείγμα ανθρώπων η «Johnson & Johnson» είναι η πρώτη προσπάθεια πρόληψης κατά του θανατηφόρου ιού.

Το δείγμα στο οποίο θα δοκιμαστεί το πειραματικό εμβόλιο είναι 3800 ομοφυλόφιλοι άνδρες και αυτό πρόκειται να γίνει μέσα στο 2019 όπως δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων.

Σύμφωνα με το Bloomberg η J&J προσπαθεί να παρασκευάσει ένα εμβόλιο το οποίο θα απευθύνεται σε όλους τους πληθυσμούς ανά τον πλανήτη οι οποίοι έχουν μολυνθεί καθώς ο ιός μεταλλάσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Στόχος είναι να δοκιμαστούν σε ανθρώπινο δείγμα εκτός από αυτό και άλλα δυο πολλά υποσχόμενα εμβόλια των οποίων η έρευνα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Πηγή: Marie Claire

Σχετικά άρθρα