Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταπολεμώντας την παχυσαρκία με όπλο την υψηλή τεχνολογία

Καταπολεμώντας την παχυσαρκία με όπλο την υψηλή τεχνολογία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η παχυσαρκία είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες υπεύθυνη για την αύξηση του ποσοστού κάποιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές νόσοι. Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η ΕΕ προχώρησε στην επιδότηση ενός project που απευθύνεται κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας με στόχο να τα βοηθήσει να επιλέξουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, έχοντας τη σωστή πληροφόρηση για τον τρόπο που επιδρά η άσκηση και η διατροφή στην καθημερινή τους ζωή.

“Η ιδέα είναι να διερευνήσουμε τρόπους που θα αποτρέψουν την παχυσαρκία και τις διατροφικές διαταραχές”, λέει ο καθηγητής Αναστάσιος Ντελόπουλος, ο οποίος συμμετέχει στο project μέσω του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Το σύστημα βασίζεται σε διάφορους τύπους αισθητήρων. Κάποιοι από αυτούς μετρούν την ποσότητα και την ταχύτητα κατανάλωσης τροφής, ενώ κάποιοι άλλοι θα καταγράφουν δεδομένα άσκησης. Το σύνολο των δεδομένων θα αναλύεται από αλγόριθμους, απεικονίζοντας τον τρόπο ζωής του κάθε ατόμου και τις πιθανότητες να γίνει παχύσαρκο ή να έχει κάποια διατροφική διαταραχή.

Στο πείραμα θα συμμετέχουν περίπου 200 μαθητές Γυμνασίου από τη Σουηδία και την Ολλανδία, στους οποίους αρχικά θα γίνουν ατομικές προτάσεις βελτίωσης του τρόπου ζωής και στη συνέχεια θα εξεταστεί η επιτυχία των προτάσεων αυτών.

Το βρήκαμε στο digi1.gr

Σχετικά άρθρα