Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τσιγάρο σκοτώνει περισσότερο από το AIDS – Τι έδειξε έρευνα

Το τσιγάρο σκοτώνει περισσότερο από το AIDS – Τι έδειξε έρευνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AIDS, Έρευνα, Κάπνισμα,

Σοκαριστική είναι η έρευνα για το τσιγάρο αφού σκοτώνει περισσότερο από το AIDS .

Ειδικότερα, ο ιός HIV εμφανίστηκε πριν αρκετές δεκαετίες ως αποτέλεσμα της αλόγιστης και απρόσεκτης σεξουαλικής συμπεριφοράς. Πρόκειται για μία ασθένεια που μεταδίδεται ταχύτατα από άνθρωπο σε άνθρωπο, προσβάλει το ανοσοποιητικό σύστημα και εκθέτει τον ανθρώπινο οργανισμό σε αρρώστιες που σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει.

Χαρακτηρίστηκε -και δικαίως- μία από τις πλέον θανατηφόρες ασθένειες και κίνδυνος για το μέλλον του ανθρώπινου είδους.
Μετά από αρκετές δεκαετίες, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, παρ’ ότι έχουν βρεθεί θεραπείες που καθυστερούν τη δράση του. Και όμως, πρόσφατη έρευνα ανέδειξε έναν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για τον άνθρωπο. Το κάπνισμα.

Όπως έδειξαν μελέτες, ένας καπνιστής που έχει προσβληθεί από τον ιό HIV, είναι πιο πιθανό να πεθάνει από τις συνέπειες του καπνίσματος, παρά από Έιτζ!

Οι καπνιστές που υποφέρουν από HIV, έχουν, μάλιστα, 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν από καρκίνο λόγω του καπνίσματος, σε σχέση με την άκρως θανατηφόρα ασθένεια που έχουν.

Η έρευνα έγινε σε ένα ικανό δείγμα ασθενών, σε διάρκεια 10 χρόνων. Όπως αποδείχθηκε, οι καπνιστές με HIV κατέληγαν από καρκίνο ή καρδιοπάθειες, τις οποίες δεν προκαλεί το Έιτζ.

«Οι ασθενείς με HIV ζουν πολύ περισσότερο αν δεν καπνίζουν», δήλωσε η Κρίσνα Ρέντι, μία από τις ερευνήτριες του Massachusetts General Hospital. Η έρευνα έδειξε ότι το 25% των ασθενών που ακολουθούσαν φαρμακευτική αγωγή, πέθαναν από καρκίνο.

Συνολικά, το 40% των ασθενών με AIDS που καπνίζουν, καταλήγουν από τις συνέπειες του τσιγάρου, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 15% του πληθυσμού στις ΗΠΑ, που «φεύγει» για τον ίδιο λόγο.

“Eίναι ώρα να δράσουμε τώρα”

«Είναι ώρα να δράσουμε τώρα. Οι ασθενείς με HIV πρέπει να απέχουν από το κάπνισμα, ώστε η θεραπεία τους να αποδίδει», προσθέτει η δρ. Ρέντι, τονίζοντας τη σημασία των συνεπειών του καπνίσματος στον οργανισμό του ανθρώπου, είτε έχει προσβληθεί από έναν τόσο σοβαρό ιό, όπως το AIDS, είτε όχι.

Σχετικά άρθρα