Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εάν θέλετε να κάνετε αγόρι, τρώτε περισσότερες… μπανάνες!

Εάν θέλετε να κάνετε αγόρι, τρώτε περισσότερες… μπανάνες!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εγκυμοσύνη, Έγκυος, Επιστήμη, Μπανάνα,

Υπάρχει ένα διαδεδομένος μύθος λέει ότι εάν μια έγκυος μητέρα καταναλώνει περισσότερες μπανάνες έχει περισσότερες πιθανότητες να γεννήσει αγόρι.

Πάνω σε αυτό η επιστήμη αποφάσισε να αποφανθεί.

Μελετητές από το περίφημο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης συνεργαζόμενοι με εκείνους του Έξετερ, προκειμένου να δώσουν μια οριστική απάντηση σε αυτή τη φήμη που επικρατεί, κατέληξαν στο συμπέρασμα πώς η βρώση μπανανών όντως σημαίνει πως η έγκυος θα γεννήσει αγόρι.

Ειδικότερα, σε μια μελέτη 740 εγκύων γυναικών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι «οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες γύρω από τη στιγμή της σύλληψης, και ιδίως στην περίπτωση που τρώνε περισσότερο τις μπανάνες, είναι πιο πιθανό να γεννήσουν γιους.

Από την άλλη, ανακάλυψαν ότι η παράλειψη του πρωινού δίνει περισσότερες πιθανότητες, ώστε η έγκυος να συλλάβει κοριτσάκι.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως αυτό έχει κάτι να κάνει με τα υψηλά επίπεδα του καλίου στην μπανάνα, που… βαραίνει περισσότερο τη βάση του πέους.

Αλλά προτού μια μητέρα φάει όσες περισσότερες μπανάνες μπορεί, προκειμένου να γεννήσει αγόρι, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε μπανάνες αύξησε το ποσοστό γεννήσεων αγοριών μόνο κατά 55%, η οποία είναι ελαφρώς υψηλότερη από τη συνηθισμένη, που είναι της τάξεως του 50-50%…

Σχετικά άρθρα