Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρελοκομείο η Αθήνα – Το 94% των Αθηναίων “βομβαρδίζεται” με επικίνδυνα ντεσιμπέλ

Τρελοκομείο η Αθήνα – Το 94% των Αθηναίων “βομβαρδίζεται” με επικίνδυνα ντεσιμπέλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Ηχορύπανση, Θεσσαλονίκη,

Μπορεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να συστήνει θόρυβο μικρότερο των 40 ντεσιμπέλ κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να προστατεύεται η ανθρώπινη υγεία, τα στοιχεία όμως που βλέπουν το φως της δημοσιότητας βάσει των μετρήσεων για την κατάρτιση χαρτών θορύβου στην Ελλάδα είναι άκρως ανησυχητικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Έθνος», το 94% των κατοίκων του Δήμου Αθηναίων εκτίθεται σε θόρυβο άνω των 65 ντεσιμπέλ από τις οκτώ το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ ενώ στα ίδια απίστευτα (!) επίπεδα υπόκειται ακόμη και τις νυχτερινές ώρες το 13% των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Και οι ανησυχητικοί αριθμοί δεν σταματούν εδώ: Ποσοστό 10% όσων ζουν στην πόλη εκτίθεται καθημερινά σε θόρυβο μεγαλύτερο των 75 ντεσιμπέλ, δηλαδή στον ήχο ενός τηλεφώνου ή ενός ξυπνητηριού που χτυπούν ασταμάτητα επί μισό 24ωρο!

Στη «μαύρη» λίστα του Δήμου Αθηναίων περιλαμβάνονται ολόκληρη η λεωφόρος Αλεξάνδρας και η Κηφισίας από το ύψος της Κατεχάκη μέχρι το τρίγωνο Μιχαλακοπούλου – Φιδειπίδου – Μεσογείων, καθώς σε αυτές αναπτύσσεται θόρυβος μεγαλύτερος των 80 ντεσιμπέλ.

Ακόμη, θόρυβο μεγαλύτερο των 70 ντεσιμπέλ κατέγραψαν οι επιστήμονες σε περιφερειακές οδούς της Αθήνας και σε γειτονιές παρακείμενες των κεντρικών λεωφόρων.

Ανησυχητική διαγράφεται και η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη καθώς το 30% των κατοίκων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπόκειται σε θόρυβο μεγαλύτερo των 75 ντεσιμπέλ στη διάρκεια της ημέρας.

Οι επιπτώσεις στην υγεία

Οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου: ταχυπαλμίες, πονοκέφαλοι, ζαλάδες, κρίσεις πανικού και αυξημένος κίνδυνος καρδιαγγειακών νοσημάτων είναι μερικά από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που προκαλεί η έκθεση του ανθρώπου σε παρατεταμένη ηχορύπανση.

Σχετικά άρθρα