Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς δεν θα παχύνετε όταν κόψετε το τσιγάρο

Πώς δεν θα παχύνετε όταν κόψετε το τσιγάρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κάπνισμα, Καπνιστής,

Θέλετε να κόψετε το κάπνισμα αλλά φοβάστε ότι θα πάρετε κιλά; Η αλήθεια είναι πως δεν έχετε και πολύ άδικο. Όταν καπνίζετε ένα τσιγάρο ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται κατά 10-20 παλμούς το λεπτό. Αντιστρόφως, όταν ένας καπνιστής σταματήσει να καπνίζει, ο μεταβολικός του ρυθμός επανέρχεται γρήγορα στο φυσιολογικό.

Όπως σημειώνει το webmd.com, αυτή ωστόσο η αλλαγή είναι η αιτία που όταν ένας πρώην καπνιστής καταναλώνει τον ίδιο αριθμό θερμίδων όπως πριν παίρνει κιλά.

Υπάρχει βεβαίως και ο ψυχολογικός παράγοντας, καθώς το κόψιμο της νικοτίνης δημιουργεί πολλές φορές επιθυμία για φαγητό προκειμένου ο οργανισμός να είναι «απασχολημένος» και να μην σκέφτεται το τσιγάρο.
Τι πρέπει να κάνετε

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο ισχύει το περίφημο ρητό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αν το να τρώτε σας βοηθά να σταματήσετε το κάπνισμα τότε αρκεί. Ιδού ωστόσο 4 εύκολες λύσεις χαμηλών θερμίδων για να αποφύγετε τα παραπανίσια κιλά:

1) Τσίχλα χωρίς ζάχαρη
2) Σκληρές καραμέλες χωρίς ζάχαρη
3) Κλωνάρια από σέλερι ή καρότα
4) Φέτες από γλυκές πιπεριές

Και ορισμένες επιπλέον συμβουλές

Σύμφωνα με το webmd.com, υπάρχουν ωστόσο και δύο-τρία ακόμη μυστικά που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα παραπάνω κιλά. Πρώτον, το βούρτσισμα των δοντιών. Όταν το στόμα σας είναι φρέσκο και καθαρό, μπορεί να έχετε λιγότερο έντονη επιθυμία για τσιγάρο. Δεύτερον, δεν χρειάζονται υπερβολές και απότομες αλλαγές διατροφής. Επιλέξτε υγιεινές τροφές, που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και με λίγες θερμίδες. Τέλος, ψυχολογία. Μην βάζετε υπερβολικούς στόχους. Και να πάρετε ένα-δύο κιλά δε χάθηκε ο κόσμος. Το βασικό είναι να κόψετε το κάπνισμα.

Σχετικά άρθρα