Πλέον έχουμε τουλάχιστον έναν καλό λόγο για να την πίνουμε καθώς σύμφωνα με ένα γκρουπ ερευνητών Φιλανδών και Σουηδών, η μπύρα αποτρέπει την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ.
Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Popular Science εξηγεί τη σχέση μεταξύ μπίρας και συγκέντρωσης βήτα αμυλοειδών στον εγκέφαλο, μορίων που σχετίζονται με την ασθένεια.
Οι ερευνητές μελέτησαν 125 άντρες μεταξύ 25 και 70 ετών που πέθαναν από διάφορες αιτίες, όπως και τις πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση διαφόρων τύπων αλκοόλ που έπιναν σύμφωνα με τους συγγενείς τους, πέρα από τα γενετικά στοιχεία για την εξέλιξη της ασθένειας.
Η συγκέντρωση βήτα αμυλοειδών στον εγκέφαλο, αν και αυξανόταν σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, έδειξε επίπεδα πιο χαμηλά στους καταναλωτές μπύρας. Αυτό όμως δεν ισχύει για άλλους τύπους αλκοόλ.
Παρά ταύτα ακόμη δεν έχει καθοριστεί πως λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός πρόληψης, ούτε συγκεκριμένη δόση για την εγγύηση αποτελέσματος, όμως όλα αυτά δεν παύουν να είναι καλά νέα!