Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για πρώτη φορά μεταμόσχευση πέους στις ΗΠΑ

Για πρώτη φορά μεταμόσχευση πέους στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διανύει το 64ο έτος της ζωής του και πριν από λίγα χρόνια υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του πέους του λόγω καρκίνου. Την Δευτέρα, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, απέκτησε ξανά το «χαμένο» του μέλος, απλά αυτή τη φορά ήταν δώρο ζωής από ένα από πτωματικό δότη.

Ο λόγος για τον Αμερικανό Τόμας Μάνινγκ από το Χάλιφαξ, ο οποίος υποβλήθηκε με επιτυχία σε μεταμόσχευση πέους, στις αρχές του μήνα στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα New York Times ο Μάνινγκ, που είναι τραπεζικός υπάλληλος, είπε ότι μετά τον ακρωτηριασμό του απομονώθηκε κοινωνικά και απέφευγε κάθε επαφή, ιδίως με τις γυναίκες. [Δεν μπορούσα να έχω σχέσεις με κανέναν… Πώς να πεις σε μια γυναίκα ότι σου έχουν ακρωτηριάσει το πέος;» είπε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζουμε ότι αυτές οι τεχνικές αναδόμησης θα μας επιτρέψουν να ελαφρύνουμε την οδύνη και την απόγνωση των ανθρώπων που έχουν υποστεί τέτοιους τραυματισμούς και οι οποίοι συχνά είναι τόσο απελπισμένοι που σκέφτονται ακόμη και την αυτοκτονία», δήλωσε ο Δρ. Κέρτις Σιτρούλο, ο ένας από τους δύο χειρουργούς που συμμετείχαν στη μεταμόσχευση.

Πρόκειται για την πρώτη μεταμόσχευση πέους στις ΗΠΑ και την τρίτη στον κόσμο. Η πρώτη επιτυχημένη έγινε το 2014 σε έναν 21χρονο από τη Νότια Αφρική ενώ η πρώτη επέμβαση αυτού του είδους έγινε το 2006 στην Κίνα, χωρίς επιτυχία.

Σχετικά άρθρα