Τη Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με τη Χριστιανική παράδοση, βάφουμε τα αυγά μας για το Πάσχα.
Σας προτείνουμε τρεις φυσικούς τρόπους βαφής, ώστε να αποφύγετε τα τοξικά χρώματα ειδικά αν υπάρχουν και μικρά παιδιά στο σπίτι.
Tip: Για να γυαλίσουν τα αυγά μας, μόλις τα βάψουμε (να έχουν κρυώσει), τα περνάμε ένα ένα με χαρτί που έχουμε βάλει λίγο λάδι. Το αποτέλεσμα θα είναι σαν αυτό της κεντρικής φωτογραφίας!
Για κόκκινα αυγά:
Παίρνουμε 2 μεγάλα παντζάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό, 1 κουτ. της σούπας ξύδι και 1 κουτ. της σούπας αλάτι.
Το αφήνουμε να πάρει μια βράσει, περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή τη φωτιά.
Τέλος, το περνάμε από ένα σουρωτήρι και είμαστε έτοιμοι να βάψουμε τα κόκκινα αυγά.
Για κίτρινα αυγά:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό, 1 κουτ. της σούπας ξύδι και 1 κουτ. της σούπας αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε 6 κουτ. της σούπας κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά.
Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να διαλυθεί ο κουρκουμάς.
Έτοιμο και το κίτρινο χρώμα μας!
Για μπλε αυγά:
Παίρνουμε 1 μεγάλο κόκκινο λάχανο και το ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό, 1 κουτ. της σούπας ξύδι, 1 κουτ. της σούπας αλάτι και το λάχανο.
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο σουρώνουμε το υγρό, που θα έχει πάρει μπλε χρώμα, και το χρησιμοποιούμε για να βάψουμε τα αυγά μας.