Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ασπίδα” για την καρδιά μισό λίτρο μπύρα ημερησίως

“Ασπίδα” για την καρδιά μισό λίτρο μπύρα ημερησίως
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Independent, Έρευνα, Καρδιά, Μπύρα,

Ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα (ίσως και λίγο παραπάνω) την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών κατά περίπου 25%, ισχυρίζεται μια νέα μετα-έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα Independent.

Σύμφωνα με μια ομάδα Ιταλών επιστημόνων του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου, Pozzilli, που έβαλαν στο μικροσκόπιο 150 επιμέρους μελέτες σχετικά με την επίδραση του δημοφιλούς ποτού στον οργανισμό, η καθημερινή κατανάλωση 0,7 λίτρου μπύρας μπορεί να δράσει ως Μισό λίτρο μπύρα μας.

Όπως τονίζουν, η ποσότητα αυτή (που ουσιαστικά ισούται με δύο μικρά κουτάκια των 330 ml) δεν είναι πιθανό να βλάψει την υγεία ενός ανθρώπου αλλά αντίθετα μπορεί να τον προστατέψει σημαντικά από τις καρδιοπάθειες.

Ειδικότερα, οι Ιταλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να πίνουν καθημερινά ένα μικρό κουτί μπύρας και οι άνδρες δύο, χωρίς να αυξάνονται οι πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο, άνοια και άλλες συνηθισμένες ασθένειες. Η έρευνά τους, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases, διαπίστωσε επίσης ότι το χρυσαφένιο ποτό προσφέρει ανάλογη προστασία από τις καρδιοπάθειες με το κρασί και μεγαλύτερη προστασία, συγκριτικά με άλλα οινοπνευματώδη.

Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνουν οι επιδημιολόγοι, το περιεχόμενό της σε αλκοόλ μπορεί να συμβάλει στην άνοδο των επιπέδων της καλής χοληστερίνης, και κατά συνέπεια στον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών της καρδιάς.

Πάρα την θετική επίδραση της λαχταριστής μπύρας, οι ερευνητές προειδοποιούν ωστόσο ότι η υπερβολική κατανάλωσή της μπορεί να «ακυρώσει» τυχόν οφέλη της, καθώς μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη σε ζωτικά όργανα του οργανισμού.

Σχετικά άρθρα