Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανατρεπτική έρευνα: Η Αυστραλία κατοικήθηκε 20.000 χρόνια νωρίτερα από την Ευρώπη

Ανατρεπτική έρευνα: Η Αυστραλία κατοικήθηκε 20.000 χρόνια νωρίτερα από την Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Επιστήμη, Έρευνα,

Αλλάζει η ανθρώπινη ιστορία από την ανατρεπτική έρευνα που ήρθε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτήν, η Αυστραλία κατοικήθηκε από ανθρώπους σχεδόν 20.000 χρόνια νωρίτερα από τη στιγμή που πάτησε για πρώτη φορά ανθρώπινο πόδι στην ευρωπαϊκή ήπειρο!

Η ανασκαφή της επιστημονικής ομάδας στη Βόρεια Αυστραλία, ανέδειξε τουλάχιστον 11.000 αντικείμενα, τα περισσότερα εκ των οποίων χρονολογήθηκαν πριν από 47.000 έως 65.000 χρόνια. Η μεγάλη έκπληξη, ωστόσο, για τους επιστήμονες, προήλθε από μία σειρά αντικειμένων, τα οποία χρονολογήθηκαν πριν από 80.000 χρόνια! Αφού υποβλήθηκαν σε όλα τα τεστ, αποδείχθηκε η παλαιότητά τους, γεγονός πουν ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε για τον άνθρωπο και την εξέλιξή του.

«Πρόκειται για μία συγκλονιστική ανακάλυψη, καθώς ανατρέπει ολόκληρη την ιστορία μας. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτοι άνθρωποι, που εμφανίστηκαν στην αφρικανική ήπειρο, μετακινήθηκαν νωρίτερα στην Αυστραλία, απ’ ότι στην Ασία και στην Ευρώπη και μάλιστα η διαφορά είναι σχεδόν 20.000 χρόνια», τόνισε ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, Κρις Κλάρκσον.

Τα αντικείμενα βρέθηκαν σε βάθος περίπου 2,6 μέτρων από την επιφάνεια. Η πρώτη αποκάλυψη του αρχαίου οικισμού βγήκε στην επιφάνεια μετά από εργασίες που έγιναν για τον εντοπισμό κοιτασμάτων ουρανίου, τα οποία είχαν διαγνωστεί στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα