Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φρίκη από το ημερολόγιο του αρχηγού των SS που ανακαλύφθηκε στη Ρωσία

Φρίκη από το ημερολόγιο του αρχηγού των SS που ανακαλύφθηκε στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδόλφος Χίτλερ, Γερμανία, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ναζί, Χάινριχ Χίμλερ,

Άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής του επικεφαλής των SS Χάινριχ Χίμλερ, αλλά και φρικιαστικές λεπτομέρειες για το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το ημερολόγιό του.

Το ιστορικό ημερολόγιο του στενού συνεργάτη του Χίτλερ εντοπίστηκε σε ένα ρωσικό στρατιωτικό αρχείο δημοσιεύθηκε από τη γερμανική Bild.

imerologio

Η εφημερίδα ξεκίνησε να δημοσιεύει επιλεγμένα αποσπάσματα από το ημερολόγιο 1.000 σελίδων.

Το ημερολόγιο καλύπτει δυο διαφορετικές περιόδους: Η πρώτη είναι το 1938 και η δεύτερη κατά τη διάρκεια του πολέμου, το 1943 και 1944.

Η αυθεντικότητα των ημερολογίων έχει ελεγχθεί από ειδικούς του Γερμανικό Ινστιτούτο Ιστορίας (DHI) της Μόσχας, αναφέρει δημοσίευμα του RT.

Όπως αποκαλύπτεται από το ημερολόγιο, όταν τον Αύγουστο του 1941, ενώ παρακολουθούμε την εξόντωση Εβραίων έξω από Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, σχεδόν λιποθύμησε όταν αίμα ενός θύματος έπεσε πάνω στο παλτό του.

Ο Χάινριχ Χίμλερ ήταν ο εμπνευστής των στρατοπέδων συγκέντρωσης και ο «αρχιτέκτονας» του σχεδίου της μαζικής εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης.

Στο ημερολόγιο του καταγράφονται επίσης, σύμφωνα με την Bild, τακτικά τηλεφωνήματα στη γυναίκα του, Μάργκαρετ Μπόντεν και την κόρη του, Γκουντρούν.

Ο Χάινριχ Χίμλερ συνελήφθη από Βρετανούς στρατιώτες στη βόρεια Γερμανία.

Αυτοκτόνησε στις 23 Μαΐου με μια αμπούλα υδροκυανίου λίγο πριν εισέλθει στην αίθουσα ανάκρισης.

Ο Χίμλερ, μεταξύ άλλων, ήταν αποκρυφιστής και οπαδός διαφόρων “τρελών” θεωριών όπως και πολλά άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ναζιστικού κόμματος.

Σχετικά άρθρα