Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σεξομανείς καλόγριες” ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Οξφόρδη

“Σεξομανείς καλόγριες” ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Οξφόρδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαιολογία, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καλόγριες, Οξφόρδη, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Μία ομάδα «σεξομανών καλογριών» ανακάλυψε σε ανασκαφές 92 σκελετών ομάδων αρχαιολόγων στην Οξφόρδη της Μεγάλης Βρετανίας. Τα ευρήματα ανακαλύφθηκαν σε τοποθεσία όπου βρισκόταν νεκροταφείο μοναστηριού του 1110 μ.Χ., σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι 25 από τους σκελετούς ήταν ανδρικοί, οι 35 γυναικείοι, ενώ σε 29 περιπτώσεις ήταν αδύνατον να καθοριστεί το φύλο.

Οι αρχαιολόγοι έδωσαν φωτογραφίες στη δημοσιότητα πριν κάποιες ημέρες, εξηγώντας ότι κάποια από τα σώματα ήταν θαμμένα μπρούμυτα. Αυτή η στάση δεν ήταν τυχαία, αλλά έκρυβε συμβολισμό δείχνοντας ότι το άτομο που ετάφη είχε ανέντιμο βίο. Συνήθως με αυτόν τον τρόπο τοποθετούσαν τους νεκρούς αν κατηγορούνταν για μαγεία ή για αμαρτωλές πράξεις.

Ο διεθνής Τύπος γράφει πως οι σκελετοί των καλογριών είναι περίπου 600 ή 900 χρονών και ανακαλύφθηκαν κοντά στο στάδιο της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης της Οξφόρδης. «Γνωρίζαμε ότι υπήρχε εκκλησία εκεί και γνωρίζαμε ότι κάτι θα βρίσκαμε, αλλά δεν περιμέναμε τόσα πολλά άτομα θαμμένα εκεί» δήλωσε ένας αρχαιολόγος.

«Ο τεράστιος αυτός αριθμός μας έδωσε ευκαιρία να μάθουμε χρήσιμες πληροφορίες και για άλλα πράγματα όπως για τη διατροφή των μοναχών εκείνη την περίοδο».

Σύμφωνα με ιστορικούς της περιοχής και συγγραφείς που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, το συγκεκριμένο μοναστήρι καλογριών ήταν από τα χειρότερα που υπήρξαν ποτέ και είχε την φήμη μέρους φοβερών οργίων.

Η μοναχή που οργάνωνε τα όργια μέσα στο μοναστήρι ήταν η Katherine Wells, η οποία είχε την φήμη ότι προκαλούσε πολλά σκάνδαλα και ότι μάλιστα γέννησε και μια κόρη με έναν παπά της περιοχής.

Μια ακόμα καταγραφή του 1445 κατέγραφε πως το κτίσμα ήταν σε τέτοια κατάσταση και χωρίς φύλαξη ώστε όποιος ήθελε έμπαινε και παρενοχλούσε τις καλόγριες. Κάποιες φοβόντουσαν τόσο πολύ που αναγκάζονταν να κοιμούνται πολλές μαζί σε έναν προστατευμένο χώρο.

Μάλιστα, όσα ακούγονταν για τη μονή ήταν τόσο προκλητικά για εκείνη την εποχή που το μοναστήρι έκλεισε το 1542 από τον Βασιλιά Ερρίκο τον 8ο.

Σχετικά άρθρα