Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Έβελιν Μπέτση
Πλαστικός Χειρουργός

Αισθητική χειρουργική και άλλες μέθοδοι για ιδανικά φρύδια

Αισθητική χειρουργική και άλλες μέθοδοι για ιδανικά φρύδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έβελιν Μπέτση, Μπότοξ, Πλαστική Χειρουργική,

Τα φρύδια αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Διάφορες επεμβατικές και μη αισθητικές μέθοδοι έχουν κατά καιρούς εφαρμοστεί, προκειμένου να αλλάξουν την μορφή, το χρώμα τους ή ακόμα και τη θέση τους.

Είναι αυτονόητο ότι τα φρύδια μας παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία με τους γύρω μας. Πολλοί εξειδικευμένοι eyebrows makeup artists ασχολούνται πολύ περισσότερο με το σχήμα και το χρώμα των φρυδιών, παρά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ανάλογα με το σχήμα που έχουμε δώσει στα φρύδια μας, αλλάζει τελικά και η έκφραση στο πρόσωπό μας. Μπορεί να δείχνουμε θυμωμένοι ή έκπληκτοι, έστω κι αν τελικά δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που αισθανόμαστε.

Στην εποχή μας, ένα γεμάτο φρύδι αποτελεί, ίσως, μια απαραίτητη προϋπόθεση για ένα αρμονικό πρόσωπο. Τα φρύδια μας χάνουν τον όγκο τους, είτε με την πάροδο της ηλικίας,

είτε λόγω κάποιων λανθασμένων χειρισμών. Ποια είναι όμως η κατάλληλη θέση των φρυδιών μας προκειμένου αυτά να φαίνονται φυσικά και να προσδίδουν ένα γεμάτο βλέμμα; Πώς μπορεί αυτό να επιτευχθεί;

Καταρχήν, αναφορικά με τον όγκο των τριχών, υπάρχουν πολλές επιλογές, χειρουργικές και μη. Η μεταμόσχευση τριχών είναι μια αποτελεσματική μέθοδος προκειμένου να έχουμε ένα πιο γεμάτο και ολοκληρωμένο φρύδι. Τα αποτελέσματα είναι απολύτως φυσικά και μόνιμα.

Μια δεύτερη λύση είναι το ημιμόνιμο μακιγιάζ, το οποίο όμως χρειάζεται επανάληψη ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ συνήθως δεν είναι τόσο φυσικό. Οι καινούριες τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ προσπαθούν να συνεισφέρουν όσο περισσότερο γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσο αναφορά στη θέση του φρυδιού, είναι σημαντικό κανείς να γνωρίζει τα βασικά ανατομικά χαρακτηριστικά, τα οποία απαριθμούνται στην παρακάτω λίστα:

1. Το έσω όριο του φρυδιού πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία γραμμή με το πλαϊνό άκρο του ρουθουνιού της μύτης.

2. Το έξω άκρο του φρυδιού βρίσκεται στην ευθεία γραμμή που ενώνει το έξω άκρο του ματιού και το έξω άκρο του ρουθουνιού.

3. Το έσω και το έξω άκρο του φρυδιού πρέπει να βρίσκονται στην ίδια γραμμή.

4. Το ανώτατο όριο του φρυδιού είναι συνήθως στην ίδια ευθεία με το έξω όριο του βλεφάρου.

5. Το τόξο του φρυδιού πρέπει να είναι άνωθεν του οστού που προβάλει στις γυναίκες, ενώ στο ίδιο με το οστό για τους άντρες.

6. Στους άντρες τα φρύδια είναι πιο πλούσια και λιγότερο σε μορφή τόξου σε σχέση με τις γυναίκες.

Με την πάροδο του χρόνου το φρύδι μας “κατεβαίνει”, κυρίως λόγω της απώλειας της ελαστικότητας του δέρματός μας.
Η κατάλληλη θέση του φρυδιού μπορεί να επιτευχθεί είτε χειρουργικά είτε ελάχιστα επεμβατικά.

Με εφαρμογή Botox είναι εφικτό να “σηκώσουμε ” ελάχιστα τα φρύδια, χωρίς υπερβολές, διατηρώντας παράλληλα μια ελαφρά κινητικότητα, προκειμένου να είναι το αποτέλεσμα περισσότερο φυσικό.

Μια περαιτέρω επιλογή για να σηκώσουμε τα φρύδια είναι τα νήματα. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν είναι μόνιμο και χρήζει τακτικών επαναλήψεων.

Τέλος, με τη βοήθεια της αισθητικής χειρουργικής, μπορούμε με μια μικρή τομή, κρυμμένη στα μαλλιά, να “σηκώσουμε” τα φρύδια στην επιθυμητή θέση για μακρύ χρονικό διάστημα. Η επέμβαση αυτή συχνά συνδυάζεται με Βλεφαροπλαστική, η οποία επιπρόσθετα ανοίγει το βλέμμα.

Σχετικά άρθρα