Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πιο εξελιγμένη θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά από Έλληνα ερευνητή

Η πιο εξελιγμένη θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά από Έλληνα ερευνητή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νεφρός,

Ερευνητές στις ΗΠΑ – μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας- προτείνουν μια νέα πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά, καθώς έχουν πλέον βάσιμες ενδείξεις πως το υδροξυκιτρικό οξύ (HCA), που περιέχεται σε φρούτα, μπορεί να διαλύσει αυτές τις πέτρες.

Αν αυτό επαληθευθεί σε μεγάλες κλινικές δοκιμές, τότε θα πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική πρόοδο στην προληπτική θεραπεία της νεφρολιθίασης εδώ και 30 χρόνια. Οι πέτρες αυτές είναι μικροί σκληροί κρύσταλλοι οξαλικού ασβεστίου, που σταδιακά συσσωρεύονται στα νεφρά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Χιούστον Τζέφρι Ράιμερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature”, μελέτησαν τη δράση του υδροξυκιτρικού οξέος και διαπίστωσαν ότι μπορεί να διαλύσει τους κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου.

Στην έρευνα συμμετείχε ο Γιάννης Μπουρμπάκης, από το 2013 επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ. Αποφοίτησε από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2001, από όπου και πήρε το διδακτορικό του το 2006, για να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ.

bourbakhs

Σχετικά άρθρα