Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίτευγμα: Στο κρατικό νοσοκομείο Μυτιλήνης έγινε “μπαϊπάς” εγκεφάλου

Επίτευγμα: Στο κρατικό νοσοκομείο Μυτιλήνης έγινε “μπαϊπάς” εγκεφάλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εγκέφαλος, Λέσβος, Μυτιλήνη,

Μεγάλο επίτευγμα στο κρατικό νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου έγινε επέμβαση “μπαϊπάς” εγκεφάλου, η οποία ανοίγει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση πολύ δύσκολων περιστατικών στον εγκέφαλο, όπως γιγαντιαία ανευρύσματα, στένωση αρτηρίας ή όγκους.

Μέχρι τώρα τέτοιες εξαιρετικά δύσκολες επεμβάσεις πραγματοποιούνται μόνο σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο.

Την επέμβαση για την αιμάτωση εγκεφάλου έκανε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, ένας συμβασιούχος γιατρός, ο οποίος από το 2011 που βρίσκεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης πραγματοποίησε σειρά δύσκολων επεμβάσεων που ποτέ, επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν σε ένα σε νησιωτικό περιφερειακό νοσοκομείο.

«Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε δημόσιο νοσοκομείο σε πανελλαδικό επίπεδο», είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, συμπληρώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή έχει στο πλευρό του τη διοίκηση του νοσοκομείου για την προμήθεια υλικών και την οργάνωση των χειρουργείων για τέτοια δύσκολα περιστατικά.

Στη συγκεκριμένη επέμβαση, το πρόβλημα 60χρονου ασθενούς, ο οποίος ήδη βγήκε από το Νοσοκομείο και γύρισε σπίτι του εντοπιζόταν στην αιμάτωση του εγκεφάλου η οποία ήταν ελλιπής και εφαρμόστηκε η μέθοδος μπαϊπάς εγκεφάλου.

Σχετικά άρθρα