Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Έβελιν Μπέτση
Πλαστικός Χειρουργός

Ουλές και Ήλιος: Τι πρέπει να προσέχουμε το καλοκαίρι

Ουλές και Ήλιος: Τι πρέπει να προσέχουμε το καλοκαίρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έβελιν Μπέτση, Ηλιοθεραπεία, Ήλιος, Πλαστική Χειρουργική,

Αυτήν την εποχή ειδικά στη χώρα μας όλο και περισσότεροι ρωτούν για το εάν μπορούν να εκθέσουν τυχόν ουλές που έχουν στο σώμα τους στον ήλιο αλλά και για το κατά πόσο μπορεί κανείς να εκτεθεί στον ήλιο μετά από μια χειρουργική επέμβαση.

Οι ουλές είναι αποτέλεσμα της φυσιολογικής διαδικασίας επούλωσης αλλά αποτελούν ιστό ιδιαίτερα ευαίσθητο στην έκθεση της ηλιακής ακτινοβολίας που χρειάζεται ειδική φροντίδα.

Είναι αξιοσημείωτα επιρρεπείς σε εγκαύματα από τον ήλιο, ο οποίος δύναται να τις κάνει περισσότερο σκουρόχρωμες και λεπτότερες με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο εύκολο να αντιμετωπιστούν αργότερα με διάφορες τεχνικές.

Όσον αφορά τις χειρουργικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πρέπει κανείς να γνωρίζει ότι θα πρέπει να αποφεύγεται ο ήλιος στις ουλές τους πρώτους 3 μήνες από την επέμβαση ενώ κάθε έκθεση είναι απαγορευτική αν συνυπάρχουν μελανιές.

Η προστασία των ουλών από τον ήλιο μπορεί να γίνει με αντηλιακή προστασία μία ώρα πριν βγει κανείς στον ήλιο ή με έναν επίδεσμο ή με τα ρούχα.

Το αντηλιακά θα πρέπει να είναι σε αρκετή ποσότητα και να ανανεώνονται κάθε 2 ώρες ακόμα και κάτω από τα ρούχα ή το μαγιό.

Σχετικά άρθρα