Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παπαδημούλης εναντίον του Γιούνκερ για τις δηλώσεις του

Ο Παπαδημούλης εναντίον του Γιούνκερ για τις δηλώσεις του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ΣΥΡΙΖΑ,

Μέτωπο κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανοίγει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ωμή παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνει ότι τόσο οι πρόσφατες δηλώσεις του Ζ.Κ Γιούνκερ, στην αυστριακή τηλεόραση, όσο και οι σχετικές αναφορές εκπροσώπου τύπου της Κομισιόν, αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα «αποτελούν ευθεία παρέμβαση ευρωπαϊκών οργάνων στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα μιας χώρας της ΕΕ».

Ο κ. Παπαδημούλης τονίζει δε ότι οι αρμοδιότητες που έχουν δοθεί στην Επιτροπή είναι συγκεκριμένες και αποτυπωμένες «στο άρθρο 17 της Συνθήκης ΕΕ και στα άρθρα 244-250 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ».

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ρωτά τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «ποιο άρθρο των Συνθηκών δίνει το δικαίωμα στην Κομισιόν και σε κάθε άλλο όργανο της ΕΕ, να παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική κατάσταση των κρατών-μελών, εκφράζοντας, μάλιστα και τις πολιτικές της προτιμήσεις», καθώς επίσης, εάν οι δηλώσεις αυτές αποτελούν «επίσημη θέση της Κομισιόν κι αν ναι με ποιες διαδικασίες πάρθηκε αυτή την απόφαση και τι θέση πήραν τα μέλη της».

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε τα εξής: «Ο κ.Γιούνκερ δεν έχει κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρεται ως σύγχρονος Πιουριφόυ. Αν τολμούσε ποτέ να κάνει παρόμοια παρέμβαση πριν από εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Γερμανία, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε 24 ώρες. Η καταγγελία τέτοιων ωμών παρεμβάσεων είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας και δημοκρατίας».

Σχετικά άρθρα