Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Europolitics: Στα 10 δισ. ευρώ το ύψος των Γερμανικών αποζημιώσεων για την Ελλάδα

Europolitics: Στα 10 δισ. ευρώ το ύψος των Γερμανικών αποζημιώσεων για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Europolitics, Γερμανία, Γερμανικές Αποζημιώσεις, Γερμανικές Οφειλές, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ειδική Επιτροπή για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, Παναγιώτης Καρακούσης,

Στα 10 δισ. ευρώ εκτιμάται το ύψος των Γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, σύμφωνα με εμπιστευτικές εκθέσεις που έχουν γνωστοποιηθεί στους Έλληνες βουλευτές.

Όπως αναφέρει το έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics, οι εκθέσεις αυτές έχουν γίνει από την ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που διερευνά το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Το έντυπο φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου της ειδικής επιτροπής του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών για τις γερμανικές επανορθώσεις, Παναγιώτη Καρακούση, ο οποίος αναφέρεται στην έρευνα και στη μεθοδολογία που χρησιμοποιούνται για την εκτίμηση του ύψους του πολεμικού χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Europolitics ο κ. Καρακούσης αναμένεται να παρουσιάσει νέα εμπιστευτική έκθεση στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, μέχρι τε τέλη του έτους. Ωστόσο στη συνέντευξη του δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο ύψος αποζημιώσεων και η εκτίμηση για τα 10 δισ. Ευρώ, προέρχεται από προηγούμενες εμπιστευτικές εκθέσεις προς τους Έλληνες βουλευτές.

Στο δημοσίευμα, με τίτλο «Με θλίβει το γεγονός ότι ορισμένοι αμφισβητούν τις αποδείξεις» , τονίζεται με έμφαση ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχωρίζει πολύ προσεκτικά το θέμα του πολεμικού χρέους της Γερμανίας από το πρόγραμμα ευρωπαϊκής διάσωσης.

Σχετικά άρθρα