Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαστές: Εμείς απαντάμε στις προσβολές – Η κυβέρνηση να σέβεται το θεσμό

Δικαστές: Εμείς απαντάμε στις προσβολές – Η κυβέρνηση να σέβεται το θεσμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, Δικαστική Εξουσία, Δικαστικό Σώμα, Ελληνική Κυβέρνηση, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων,

Άκρως επικριτική προς την κυβέρνηση εμφανίστηκε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ)και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, καταγγέλλοντας την ότι δεν σέβεται τον θεσμικό ρόλο που επιτελούν οι δικαστές.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε ως «ταπεινά φιλοδωρήματα των 150 ευρώ το μήνα» τα αναδρομικά των δικαστών που δίνονται σε 36 δόσεις.

Μιλώντας από το βήμα της Ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και η Εισαγγελέων η κ. Χριστοφίλου, υποστήριξε ότι οι δικαστές δεν ξεκίνησαν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το οικονομικό ζήτημα, αλλά «η εκτελεστική εξουσία έρχεται και πλήττει το κύρος και την αξιοπιστία του δικαστικού σώματος».

«Εμείς απαντάμε στις προσβολές … Αναμένουμε και αξιώνουμε από την Πολιτεία να αναγνωρίσει την βαρύτητα και την σοβαρότητα του έργου μας και να σέβεται τον θεσμικό μας ρόλο» τόνισε.

Σχετικά με τις αποδοχές και τα αναδρομικά των δικαστών η πρόεδρος της ΕΔΕ , είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να παραβιάζει το Σύνταγμα , καθώς δεν εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις με αποτέλεσμα οι δικαστές να προσφύγουν εκ νέου στα δικαστήρια.

Σχετικά άρθρα