Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

1,5 δισ. ευρώ για τη μείωση της ανεργίας

1,5 δισ. ευρώ για τη μείωση της ανεργίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Γιάννης Πλακιωτάκης, ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, Προγράμματα Καταπολέμησης Ανεργίας, Υπουργείο Εργασίας,

1,5 δισ. ευρώ για τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, κυρίως των νέων, θα διατεθεί μέσω του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, επί του Προϋπολογισμού, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε πως το υπουργείο Εργασίας ήδη σχεδίασε το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και αναμένει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στοχεύει:

– Στη μείωση της ανεργίας και στην αύξηση της απασχόλησης, στην ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, δημιουργώντας νέες θέσεις, όπως επίσης και στόχευση σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας μας, στους οποίους υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα, και

– Στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων αξιοποιώντας πλήρως την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων και το Ελληνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο απευθύνεται σε διακόσιες χιλιάδες νέους άνεργους συμπολίτες μας έως είκοσι τεσσάρων ετών.

Ο υφυπουργός Εργασίας είπε πως για τους δύο άξονες θα διατεθούν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ από τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, αλλά και της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων.

Σχετικά άρθρα