Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιατροί ΕΟΠΥΥ, ΕΟΠΥΥ, Επίσχεση Εργασίας, Ιδιωτικές Κλινικές,

Μετά τις ιδιωτικές κλινικές και οι γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, ξεκινούν επίσχεση εργασίας από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πρέπει να πληρώνουν όλο το ύψος των νοσηλειών τους ή των επισκέψεων τους στους γιατρούς και στη συνέχεια να τα διεκδικούν από τον Οργανισμό.

Όπως ανακοίνωσε η Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) , οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί θα ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας στις 8 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση των πληρωμών ληξιπροθέσμων και τρεχουσών οφειλών, αλλά και το προσχέδιο των νέων συμβάσεων, για το οποίο δεν προηγήθηκε διάλογος.

Στο μεταξύ οι ιδιωτικές κλινικές συνεχίζουν την επίσχεση παροχής υπηρεσιών τους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, οι οποίοι για άλλη μια φορά γίνονται θύματα των ιδιωτών παρόχων και του Οργανισμού.

Πάντως, ο ΕΟΠΥΥ απηύθυνε ύστατη έκκληση προς τις ιδιωτικές κλινικές να διακόψουν την επίσχεση εργασίας, εκτιμώντας πως για πολλά από τα ζητήματα που θέτουν έχουν συμφωνηθεί λύσεις.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στα όσα φέρεται να συμφωνήθηκαν γύρω από τις πληρωμές, σε συνάντηση των Ιδιωτικών Κλινικών με τον Υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, υποστηρίζοντας πως με βάσει τις συμφωνίες η επίσχεση εργασίας των Ιδιωτικών Κλινικών δεν έχει κανένα λόγο να υλοποιηθεί. Επανέλαβε, ωστόσο, πως όλες οι κλινικές που θα γνωστοποιούν επίσχεση στον Οργανισμό, θα εισάγεται και θα συζητείται στο Διοικητικό Συμβούλιο η διακοπή της σύμβασης τους.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) αποφάσισε να απορρίψει τα όσα αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ, χαρακτηρίζοντας τα «συνέχεια ανεκπλήρωτων επαναλαμβανόμενων υποσχέσεων που έχουν αφαιρέσει τον οποιοδήποτε βαθμό εμπιστοσύνης σε προτάσεις του Οργανισμού».

Σχετικά άρθρα