Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αθήνα τα παιδιά χωρίς… οικογένεια του Baris

Στην Αθήνα τα παιδιά χωρίς… οικογένεια του Baris
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κρήτη, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία,

Στο λιμάνι του Ηρακλείου, με λεωφορείο της ΕΛΑΣ, έφτασαν λίγο μετά τις 7 το βράδυ οι 26 ανήλικοι μετανάστες που βρέθηκαν στο δουλεμπορικό Baris χωρίς να συνοδεύονται από γονείς ή κηδεμόνες.

Τελικά οι διαδικασίες έγιναν από τους αρμόδιους φορείς με αποτέλεσμα τα παιδιά να φύγουν από την Κρήτη την Τρίτη.

Με τη συνοδεία αστυνομικών επιβιβάστηκαν στο πλοίο “Κρήτη 1” της ΑΝΕΚ με ασφάλεια και ξεκίνησε το ταξίδι τους προς τα Κέντρα Υποδοχής Ανηλίκων στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost τα 25 παιδιά θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο της Αμυγδαλέζας ενώ το 26ο θα μεταβεί στους Αγίους Αναργύρους.

Την ίδια ώρα στο κλειστό Γυμναστήριο Ιεράπετερας παραμένουν περίπου 300 Σύροι μετανάστες οι οποίοι ενημερώνονται από ειδικούς απεσταλμένους από την Αθήνα για τα δικαιώματά τους.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να λάβουν την εξάμηνη παράταση της παραμονής τους στη χώρα.

baris-metanastes

6 μέσα, 1 έξω για την μεταφορά των μεταναστών στο Baris

Τον δρόμο για την φυλακή παίρνουν οι έξι από τους εφτά άνδρες, μέλη του πληρώματος του δουλεμπορικού Baris που μετέφεραν τους 595 μετανάστες.

Το πρωί της Τρίτης και οι 7 άνδρες – 30 έως 55 ετών – απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας στο Λασίθι ενώ ήδη τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο και παράνομη μεταφορά μεταναστών με σκοπό το κέρδος.

Οι απολογίες έγιναν παρουσία διερμηνέα ενώ σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής τους «πρόκειται για μία δραματική ιστορία στην οποία θα ριχθεί άπλετο φως κατά την εκδίκασή της».

Σχετικά άρθρα