Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Ρωμανός: Απέρριψε το αίτημα για άδεια φοίτησης ο εισαγγελέας

Νίκος Ρωμανός: Απέρριψε το αίτημα για άδεια φοίτησης ο εισαγγελέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απεργία Πείνας, Νίκος Ρωμανός, Φραγκίσκος Ραγκούσης,

Απέρριψε το αίτημα για χορήγηση φοιτητικής άδειας στον Νίκο Ρωμανό που κάνει απεργία πείνας ο αρμόδιος εισαγγελέας, προκειμένουν να μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα και τα εργαστήρια στο ΤΕΙ που πέρασε στις πανελλαδικές εξετάσεις μέσα από τις φυλακές, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης, από την πλευρά του Νίκου Ρωμανού δεν θα ζητηθεί χρόνος για την υποβολή υπομνήματος, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του απεργού πείνας, αλλά θα ζητηθεί σύγκλιση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, ώστε να εκδοθεί η σχετική απόφαση, που ουσιαστικά θα κρίνει την ίδια τη ζωή του κρατούμενου.

Στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού οι εργαζόμενοι του «Γ. Γεννηματάς»

Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο Νίκος Ρωμανός τάσσονται υπέρ του απεργού πείνας, ζητώντας από την κυβέρνηση να αλλάξει στάση.

Σημειώνουν ότι η κατάσταση της υγείας είναι επιβαρυμένη και υπογραμμίζουν ότι οι αρχές επιχειρούν «με εισαγγελική παραγγελία» να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας.

«Μέρες τώρα το νοσοκομείο ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς” έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενο χώρο, με δεκάδες αστυνομικούς –ένστολους και με πολιτικά– περιπολικά και κλούβες στον προαύλιο χώρο να θυμίζουν φυλακή και όχι νοσοκομείο. Παράλληλα επιχειρούν με εισαγγελική παραγγελία να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς του να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

«Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας, για να μη συνεχιστεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του. Να μην υπάρξει καμιά δίωξη εναντίον των γιατρών που τον περιθάλπουν. Να λήξει η αστυνομοκρατία στους χώρους του νοσοκομείου. Προχωράμε σε παρέμβαση προς τη διοίκηση του νοσοκομείου για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας» καταλήγουν.

Σχετικά άρθρα