Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, ΕΟΠΥΥ, ΠΕΔΥ,

Σε λειτουργία είναι από σήμερα Πέμπτη το τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ 210-3803470.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να καλούν καθημερινά από τις 08:00 έως τις 15:00 με αστική χρέωση, προκειμένου να ενημερώνονται για το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών που μπορούν να επισκεφτούν, καθώς και το πού μπορούν να βρουν ελεγκτές ιατρούς.

Σημειώνεται, ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει αποστείλει σε όλους τους δημάρχους της χώρας κατάλογο με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ανά δήμο, ώστε να αναρτηθούν στα δημαρχεία, στα ΚΕΠ ή σε όποιο άλλο σημείο κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να ενημερώνονται οι κάτοικοι του κάθε δήμου.

Πληροφορίες είναι διαθέσιμες και στο site του ΕΟΠΥΥ, www.eopyy.gov.gr.

Τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις ένταξης στο ΠΕΔΥ

Εν τω μεταξύ, σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους 5.500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ένταξη στο νέο φορέα του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Όπως δήλωσε στον Σκάι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μέχρι χθες Τετάρτη είχαν υποβληθεί 1.500 αιτήσεις ιατρών.

Τα ιατρεία του ΠΕΔΥ αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 20 Μαρτίου με όσους από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δεχθούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Στην περίπτωση που θα προκύψουν κενά αυτά θα καλυφθούν με επικουρικό προσωπικό, όπως έκανε γνωστό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο κ. Γεωργιάδης, οι γιατροί που θα υποβάλουν αίτηση και δεν κλείσουν το ιατρείο τους θα αποκλειστούν από το σύστημα, χάνοντας το δικαίωμα να συμβληθούν στη συνέχεια με τον ΕΟΠΥΥ.

Σχετικά άρθρα