Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο γελοιογράφος Ηλίας Σκουλάς

Πέθανε ο γελοιογράφος Ηλίας Σκουλάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηλίας Σκουλάς,

Έφυγε από τη ζωή, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, σε ηλικία 87 ετών, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος- γελοιογράφος Ηλίας Σκουλάς.

Ο Ηλίας Σκουλάς γεννήθηκε στον Αλικιανό Χανίων, και ξεκίνησε την καριέρα του ως γελοιογράφος, το 1959, από την εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος».

Στη μακρά καριέρα του εργάστηκε ακόμη στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Μεσημβρινή», «Ακρόπολις», «Απογευματινή», «Έθνος» και «Ελεύθερος Τύπος», καθώς και σε πολλά περιοδικά.

Υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους και αναγνωρισμένους σκιτσογράφους της εποχής του. Εξέδωσε 13 βιβλία με σκίτσα του, ενώ πραγματοποίησε και τέσσερις ατομικές εκθέσεις. Επίσης, συμμετείχε σε τρεις παγκόσμιες εκθέσεις γελοιογραφίας.

Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της, «ως άνθρωπος υπήρξε σεμνός, αξιοπρεπής, διακριτικός και ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Διακρίθηκε για την επαγγελματική του προσήλωση στη γελοιογραφία, την οποία υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή με πάθος. Κατάφερε έτσι να αναδειχθεί σε έναν από τους μεγάλους σατιρικούς της ελληνικής δημοσιογραφίας».

Η κηδεία του Ηλία Σκουλά θα γίνει την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014, στις 15:00 στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης.

Πρόσφατα άρθρα