Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΕΟΤ αποζημίωσε τον φωτογράφο για τα πλάνα της Αυστραλίας (βίντεο)

Ο ΕΟΤ αποζημίωσε τον φωτογράφο για τα πλάνα της Αυστραλίας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδόλφος Χίτλερ, Αυστραλία, Βίντεο, ΕΟΤ, Ναζί, Όλγα Κεφαλογιάννη, Πάνος Λειβαδάς, Τουρισμός, Υπουργείο Τουρισμού,

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph ο ΕΟΤ πλήρωσε τα δικαιώματα για τα πλάνα της … Αυστραλίας που χρησιμοποίησε για το σποτ της τουριστικής προβολής της χώρας μας που προκαλεί σάλο στο εξωτερικό.

Την πρώτη φορά δημιουργήθηκε θόρυβος για τα πλάνα από την ναζιστική Ολυμπιάδα του Χίτλερ που χρησιμοποιήθηκαν στο σποτ, τα οποία αναγκάστηκε να τα βγάλει.

Στην συνέχεια προκλήθηκε σάλος γιατί οι υπεύθυνοι της… προβολής της Ελλάδας διεθνώς χρησιμοποίησαν πλάνα από την διάσημη παραλία “12 Απόστολοι” της Αυστραλίας χωρίς να έχουν ζητήσει την άδεια του φωτογράφου Άλεξ Τσέρνι, που διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Έτσι, οι Βρετανοί εκμεταλεύτηκαν την ευκαιρία και γράφουν για την Ελλάδα: «Απαιτούν την επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων από τη Βρετανία, όμως οι Έλληνες κατηγορήθηκαν για πολιτισμική κλοπή, αφού υπέκλεψαν εικόνες ενός από τα διασημότερα φυσικά τοπία της Αυστραλίας για ένα προωθητικό βίντεο».

«Απαιτούν την επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων από τη Βρετανία, όμως οι Έλληνες κατηγορήθηκαν για πολιτισμική κλοπή, αφού υπέκλεψαν εικόνες ενός από τα διασημότερα φυσικά τοπία (σσ. ορόσημο είναι η ακριβής μετάφραση του όρου landmark που χρησιμοποιείται από τον συντάκτη) της Αυστραλίας για ένα προωθητικό βίντεο».
Με αυτό το προκλητικό κείμενο ξεκινά δημοσίευμα στον βρετανικό Telegraph με τίτλο «η Ελλάδα κατηγορείται για πολιτιστική κλοπή αυστραλιανού βίντεο».

Διαβάστε ακόμη:

Ρεζίλι: Έβαλαν πλάνα από την Ολυμπιάδα του Χίτλερ στο σποτ του ΕΟΤ

Τι απαντά ο ΕΟΤ για το πλάνο των Ολυμπιακών του Χίτλερ

Σάλος για το βίντεο του ΕΟΤ με τα πλάνα της… Αυστραλίας (βίντεο)

Σχετικά άρθρα