Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμφίπολη: Θα πάρει χρόνο η μελέτη του σκελετού

Αμφίπολη: Θα πάρει χρόνο η μελέτη του σκελετού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Αρχαιολογία, Λίνα Μενδώνη, Τύμβος Καστά, Υπουργείο Πολιτισμού,

Τουλάχιστον οκτώ μήνες θα χρειαστούν οι επιστήμονες για να καταλήξουν στο αποτέλεσμα των μελετών στα ανθρωπολογικά ευρήματα του σκελετού που βρέθηκε στην Αμφίπολη δήλωσε στον ΣΚΑΙ η γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, παράλληλα όπως τόνισε το υπουργείο δεν έχει ακόμα καταλήξει σε ποια ομάδα ειδικών θα αναθέσει την εξέταση του σκελετού.

Η Λίνα Μενδώνη μιλωντας στον ΣΚΑΙ απέφυγε πάντως να απαντήσει σε ποιον μπορεί να ανήκει ο σκελετός, λέγοντας ότι προτιμά να μείνουμε στα δεδομένα και πρέπει να γίνουν οι έρευνες για να δούμε αν θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε την ταυτοποίηση του όποιου νεκρού.

Αναφερόμενη στην ανασκαφή, είπε ότι εν μέρει η δουλειά στον αρχαιολογικό χώρο τελείωσε, αλλά πλέον η πολλή δουλειά έχει να κάνει με την μελέτη και την αξιολόγηση των ευρημάτων.

Ταυτόχρονα όπως αποκάλυψε, η πανεπιστημιακή ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που ασχολείται με τη Βεργίνα συζητά να γίνει εξέταση DNA στα οστά του Φιλίππου.

Προσέθεσε όμως ότι αυτή η διαδικασία θα είναι δύσκολη, αφενός γιατί τα οστά είμαι καμένα (κατά το τελετουργικό της εποχής στη Μακεδονία) και αφετέρου οι επιστήμονες καθότι πριν από 50 χρόνια όποτε και βρέθηκε η λάρνακα του Φιλίππου δεν μπορούσαν να έχουν την ίδια μέριμνα για το ανθρωπολογικό υλικό, με συνέπεια να έχουν πιάσει
πολλά χέρια τα οστά και να έχουν μεταφερθεί σε πολλά εργαστήρια.

Σχετικά άρθρα