Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για το Πολυτεχνείο

Κύπρος: Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για το Πολυτεχνείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Πολυτεχνείο, Χούντα,

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 «αποτελεί άλλη μια απτή απόδειξη πως η βία και ο ολοκληρωτισμός όχι μόνο δεν μπορούν να επικρατήσουν και να δώσουν λύσεις, αλλά φέρνουν πάντοτε τα αντίθετα, δυσάρεστα αποτελέσματα», τονίζει σε μήνυμά του προς φοιτητές και μαθητές ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου, Κώστας Καδής.

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου ο κ. Καδής σημειώνει ότι στην Ελλάδα, τη χώρα που έδωσε νόημα στην Ελευθερία και δημιούργησε τη Δημοκρατία, που γέννησε τον ορθό λόγο, ανέπτυξε την Παιδεία και καλλιέργησε τον σεβασμό στον Άνθρωπο, καμιά εξουσία δεν μπορεί να φιμώσει την ελεύθερη βούληση, να καταπατήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, να περιφρονήσει το χρέος προς τα κοινά και την πατρίδα.

Το παράδειγμα των ηρωικών φοιτητών του Πολυτεχνείου « αποτελεί υπόμνηση της δικής μας ευθύνης να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας και για διασφάλιση συνθηκών ειρήνης και ευνομίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της», καταλήγει ο υπουργός.

Τον αγώνα των φοιτητών του Πολυτεχνείου κατά της χούντας στην Ελλάδα εξαίρουν με ανακοινώσεις τους όλα τα πολιτικά κόμματα.

Σχετικά άρθρα