Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το Πολυτεχνείο – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το Πολυτεχνείο – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Διαδηλώσεις, Θεσσαλονίκη, Πολυτεχνείο,

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αστυνομικές δυνάμεις ενόψει της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου αφού ήδη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις προηγούμενες ημέρες είναι εκρηκτική.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ,  πάνω από 6.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της πορείας.

Την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου οι πύλες του Πολυτεχνείου αναμένεται να κλείσουν μετά τις 13:00.

Η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ θα ξεκινήσει στις 15:00 από την πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί ήδη έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος.

Οι ρυθμίσεις θα κορυφωθούν την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε., θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή της η Τροχαία προτρέπει τους οδηγούς, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Μέτρα και στην Θεσσαλονίκη

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Δευτέρα (17-11-2014) στο κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων της πόλης μας, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες, στο πλαίσιο εορτασμού της 41ης Επετείου του Πολυτεχνείου.

Από 14.30΄ ώρα σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, το κέντρο της πόλης θα αποκλειστεί και δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Ειδικότερα :

Από 14.30΄ ώρα σταδιακά θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές- εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Επίσης θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ως εξής:

α. Από την 06.00΄ ώρα του Σαββάτου (15-11-2014) και μέχρι τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (17-11-2014), με τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων, στην οδό Εθνικής Αμύνης (από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την πλατεία Σιντριβανίου) και στην οδό Εγνατία (στο ρεύμα πορείας προς δυτικά, από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Εθνικής Αμύνης).

β. Από την 16.00΄ ώρα της Κυριακής (16-11-2014) και μέχρι τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (17-11-2014), με τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων, καθ’ όλο το μήκος της οδού Αγγελάκη.

γ. Από την 05.00΄ ώρα της Δευτέρας (17-11-2014) και μέχρι και τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων, στις παρακάτω οδούς: Εγνατία (από Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Βενιζέλου), Εθν.Αμύνης (από Εγνατία μέχρι πλατεία Λ.Πύργου), Αγ.Δημητρίου (από Εθν.Αμύνης μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φ.Δραγούμη), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι Γ.Λαμπράκη), Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθν.Αμύνης), Βασ.Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Κ.Ντήλ), Κ.Ντήλ (από Τσιμισκή μέχρι Βασ.Ηρακλείου), Γρ.Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Κ.Καραμανλή (από Γ. Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτατζόγλου), Ελ.Βενιζέλου (από Τσιμισκή μέχρι Εγνατία) καθώς και όπου αλλού απαιτηθεί.

Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Σχετικά άρθρα